Pesse.com

Bijgewerkt op woensdag 10 augustus 2016   


 
 

 NIEUWS 2016
Derde prijs voor Theun Krikke
Theun Krikke uit Pesse heeft een derde prijs gewonnen bij een schilderwedstrijd in het Gelderse Hummelo. Deze jaarlijkse wedstrijd is opgezet door de bekende kunstenares Marian Merk uit die plaats.Uit de 200 ingezonden kunstwerken werd een selectie gemaakt van 100 werken. Deze 100 werken werden beoordeeld door een vakjury bestaande uit Heidi Otten, grafisch ontwerper, Bennie Jolink, kunstschilder en bekende inwoner van Hummelo, Toos van Giersbergen, illustator en kunstschilder en Sander Giesen architect.In een overvolle kerk in Hummelo werden de prijswinaars bekend gemaakt. 
Deze schilderwedstrijd wordt gelijktijdig gehouden met de jaarlijkse drie daagse
‘vive la France’ dagen. Het ingezonden werk van Theun Krikke was een stilleven met kwasten en koperen ketel.

Het juryrapport van Theun Krikke luidt als volgt: De allerdaagse materialen van de kunstenaar zijn het onderwerp van dit stilleven, met een mooie compositie, waarbij de achtergrond goed meedoet in het geheel. Het harmonische kleurgebruik en de sterke materiaaluitdrukking zijn zo mooi, dat de enkele onvolkomenheden in de vorm die de jury opmerkt, niet storen. De prachtige detaillering in contrast met het weglaten, of weg laten lopen, maakt dat het onderwerp alle aandacht krijgt. Een geslaagde klassieke illusionistische schilderwijze.


FEESTELIJKE OUDERAVOND OBS DE POSTHOORN SUCCESVOL!
Donderdag, 7 juli 2016, was de feestelijke ouderavond van Obs De Posthoorn
 
in Pesse in ontmoetingscentrum De Wenning in Pesse.

De avond startte met een zeer smaakvolle modeshow door de leerlingen van
de groepen 5 en 6. Ze lieten de kledingstijl zien vanaf de oertijd tot nu.
 
Door middel van een mooi gecreëerde catwalk kon het publiek de prachtig geklede leerlingen van alle kanten goed bekijken.

Na de pauze, waarbij er een mooie verloting was, was de voorstelling van groep 7/8 aan de beurt. Met heel veel enthousiasme werd de musical “ Het dak eraf “ gepresenteerd aan het publiek. Een zeer vrolijke musical met heel veel grappen en grollen en ook een onderliggende serieuze toon.

Het publiek was zeer enthousiast over deze mooie feestelijke ouderavond en
het team van Obs De Posthoorn mag trots zijn op deze mooie voorstellingen waar
door zowel leerkrachten en leerlingen lang en hard aan gewerkt is!UNIEKE OPLOSSING : SCHOOLBIEB BIJ OBS DE POSTHOORN IN PESSE


Dinsdag, 5 juli 2016 , 08.30u was de opening van een mooi initiatief
van Obs De Posthoorn in Pesse, nl. de opening van de Schoolbieb!

Obs De Posthoorn in Pesse heeft een fantastische oplossing bedacht om de leerlingen toch de mogelijkheid te bieden om boeken te lenen en te lezen. In 2015 verdween de Bibliobus waardoor de leerlingen niet meer in de mogelijkheid waren om boeken te lenen. Lezen blijft een belangrijk onderdeel van de lesstof en door middel van het openen van de Schoolbieb maakt Obs De Posthoorn het voor de leerlingen weer mogelijk dit op te pakken.

De schoolbieb zal vrijwillig worden gecoördineerd door twee hele enthousiaste ouders.
Elke donderdagmiddag zal er de mogelijkheid zijn voor de leerlingen om 1 boek te lenen
en lezen voor in hun vak en 1 boek voor thuis.

Via deze mooie oplossing, laat Obs De Posthoorn zien over de kwaliteiten te beschikken
om in goed overleg met de ouders, de leerlingen toch de mogelijkheid te bieden
om het lezen te blijven stimuleren.
Nieuw evenement Green Mountain Tour belooft veel

Edward Doorten en Henk Lubberding hebben zin in de Green Mountain Tour. © Andre Weima

Sportstad Hoogeveen krijgt er een nieuw sportevenement bij. Op 20 augustus wordt de eerste Green Mountain Tour verreden. Met start en finish bij tankstation Green Planet kunnen mensen op hun racefiets of mountainbike een mooie toertocht maken. Hoogtepunt: de beklimming van de VAM-berg.

‘Die berg gaat voor heel wat verzuurde benen zorgen’, zegt Bastiaan van der Kraan van toerclub De Peddelaars. Hij is samen met de Edward Doorten, de eigenaar van Green Planet de grote kracht achter dit spektakel. Een spektakel moet het zeker worden volgens beide heren. Ze trekken al de vergelijking met de Cascaderun. Doorten: ‘De Cascaderun is een groot volksfeest. Het zal moeilijk zijn om dat te evenaren, maar de Cascaderun is ook klein begonnen en met veel enthousiasme steeds gegroeid. Het is nu het best gewaardeerde sportevenement van Nederland. Zoiets willen wij ook.’

Het is nu een jaar geleden dat Doorten en Van der Kraan voor het eerst bij elkaar kwamen om het idee van deze tour te besprek. Beide heren waren meteen enthousiast. Van der Kraan: ‘Tourfietsers dromen ervan om de VAM-berg op te mogen rijden. Dat mag normaalgesproken niet. Bij deze tocht is het wel gelukt. Daar zijn we erg blij om. 
Wij hopen ook dat door de Green Mountain Tour meer mensen geïnteresseerd zijn om lid te worden van toerclub De Peddelaars.

Duurzame brandstoffen

Doorten vult hem aan: ‘Green Planet bestaat nu bijna drie jaar. Wij verkopen hier duurzame brandstoffen. Het loopt goed. We hebben veel klanten en schrijven zwarte cijfers. We hebben altijd het doel gehad om die duurzaamheid nog meer uit te dragen. Nu hier alles goed loopt kunnen we een volgende stap zetten. Vorige week hebben we hier een speelbos voor kinderen geopend. Daar kunnen kinderen lekker ravotten. Dat is ook goed voor hun motorische ontwikkeling. De Green Mountain Tour gaat door het 
fantastische landschap dat we hier in de omgeving hebben en waar we duurzaam
mee moeten omgaan.’

Voor de fietsers worden vier routes uitgezet. Deze routes hebben een lengte van 60, 90, 120 en 160 kilometer. Zowel op de heen als de terugweg zal de VAM-berg worden beklommen. Er worden ook drie ATB-routes uitgezet. Deze hebben een lengte van 40, 55 of 75 kilometer. De ATB’ers beklimmen slecht een keer de VAM-berg.

Van der Kraan en Doorten zetten voor de eerste editie van de Green Mountain Tour in op vijfhonderd deelnemers. De kans is echter groot dat dat er meer gaan worden. Momenteel hebben zich al honderd mensen ingeschreven. Doorten: ‘De praktijk wijst uit dat je bij dit soort tochten het aantal voorinschrijvingen maal tien moet doen. Dan zouden we nu al duizend deelnemers kunnen verwachten en we zitten nog maar twee maanden voor het evenement. We zullen het erg druk krijgen op die dag.’

Verloting MTB-fiets

Onder de deelnemers die zich vooraf inschrijven wordt een MTB-fiets verloot. Ook hoeven die deelnemers natuurlijk niet meer in de rij te staan om zich in te schrijven en kunnen zo om 8.00 uur met oud-wielerprof Henk Lubbering mee de VAM-berg. Lubbering was de meesterknecht van Joop Zoetemelk en zet zich nu in als ambassadeur voor de
Green Mountain Tour. Tussen 8.00 en 11.00 uur kunnen de deelnemers aan de Green Mountain Tour van start gaan. Gedurende de dag zijn er tal van activiteiten op
het terrein van Green Planet.

‘De deelnemers nemen vaak familie mee en ook toeschouwers zijn van harte welkom’, aldus Doorten. ‘Die zullen we veel vertier bieden en dan moet je niet aan een simpele draaimolen of zoiets denken, maar het gaat echt spectaculair worden.’ Volgens Van der Kraan worden de deelnemers ook niet vergeten. ‘Ik verwacht heel wat verzuurde benen wanneer de deelnemers terugkomen. De VAM-berg is niet zomaar een berg. 
Het stijgingspercentage is 23 procent. De berg begint heel stijl, vlakt dan of om dan
weer heel erg stijl te worden. Bovendien kan je de top niet zien, waardoor het een
extra verraderlijke berg is. We zullen de deelnemers goed verzorgen wanneer
ze terugkomen. Dat verdienen ze.’

Voorinschrijven kan via www.greenmountaintour.nl


Hilde Kattouw geeft stokje door aan nieuwe Kidpresident:
klik hier om te lezen!


Gemoedelijke sfeer bij De Blinkende Wilg:
klik hier om te lezen!


Leerlingen De Akker aan de slag met 3d-printer

Meneer Kok heeft ons verteld over de 3D printer en heeft ons laten zien hoe die werkt . Hij heeft ook een fluitje gemaakt en die werkt en heeft ook nog spulletjes laten zien. We zijn 31 mei ook al bezig geweest met de 3D printer en we gaan nog 5 weken aan de slag en misschien kan het ook nog wel wat uitlopen. Bouwteam 1 tot en met 4 zijn nu al bezig met bouwen en bouwteam 5 is nu nog bezig met Tinkercad. Als bouwteam 1 tot en met 4 klaar is met bouwen kan bouwteam 5 het in elkaar zetten. Tinkercad is een site waar je ontwerpen kunt maken. Er is ook een magazijnmeester en die houdt alle onderdelen bij elkaar en geeft ze uit als een bouwteam ze nodig heeft. Er is ook een management en die kijkt of het allemaal wel goed gaat. We hebben ook een PR groep en die schrijft stukjes voor de krant en voor nieuwsbrieven. Het ontwerpteam gaat instructies schrijven voor Tinkercad en Cura ontdekken. Cura zet ontwerpen over in computertaal.. En er is ook nog een 3D tour, dan ga je de klassen rond en ga je vertellen over de 3D printer. We gaan de 3D printer samen met de Prins Johan Friso school bouwen.


WONINGVERKOOP BEGONNEN
Hegeman Noord is begonnen met de verkoop van 7 nieuwbouw rijenwoningen aan de Stijgbeugel in Pesse. De woningen zijn al te koop vanaf €149.990 vrij op naam. 
De woningen worden verkocht door Hup & Fidom Garantiemakelaars te Hoogeveen. 
Meer info: http://www.funda.nl/koop/pessehuis-49886263-de-stijgbeugel 
of neem contact op met Hup en Fidom telefoonnummer: 0528 262 191


Kleurenrun Pesse; meedoen is belangrijker dan winnen

Dat gold zeker voor de deelnemers van de Kleurenrun in Pesse. © Andre Weima

Meedoen is belangrijker dan winnen. Dat gold zeker voor de deelnemers van de Kleurenrun in Pesse. Honderden kinderen en jongeren liepen vrijdagavond mee met deze tweede editie van de Kleurenrun.

Er werd om 19.00 uur gestart door de jongste deelnemers. Veel kinderen hadden zich van te voren zelfs al ‘ingekleurd’ met kleurenpoeder. Na de start kwamen de hardlopers onderweg nog diverse ‘stops’ tegen waar ze nog een keer bestookt werden met kleurenpoeder. Als toetje werd er bij de finish nog eens een flinke wolk kleurenpoeder over hun heen gestort. Hoewel veel deelnemers, ondanks hun door de organisatie verstrekte zonnebril, nauwelijks nog konden zien doordat hun bril vol met poeder zat, was het plezier er niet minder om...

Meer foto's: klik hier! 

Artikel in Hoogeveensche Courant: klik hier!


Opening Speelbos Green Planet
3 juni 2016 - Vanochtend is het 'Green Edge Speelbos' bij Green Planet geopend door Wethouder Erik Giethoorn. Deze opening was méér dan geslaagd met dank aan
Lifestyle Adventures en alle kinderen, docenten, ouders en verzorgers 
van OBS De Posthoorn en De Akker Pesse! Vanaf heden is het speelbos 
dagelijks vrij toegankelijk voor iedereen.WAT EEN FEEST GISTEREN!
TOT VANAVOND!

Jubileumviering 40 jaar De Wenning in Pesse

Zaterdag 21 mei werd het 40-jarig jubileum gevierd van Ontmoetingscentrum De Wenning. 
’s Middags waren er al activiteiten voor de jongste categorie kinderen in de vorm van een speciale kindervoorstelling, een echte DJ en twee zangeressen. Zaterdagavond was het de beurt aan de oudere jeugd die heeft genoten van een optreden van breakdancegroep Team Double U en een DJ in de Gasterijzaal. Ook de volwassenen kwamen aan hun trekken bij de band De Evening Stars. Een optreden van Team Double U was het begin van de feestavond. 

Vooraf sprak bestuursvoorzitter Gert Jonkers nog enige woorden. Hij benadrukte dat De Wenning is ontstaan uit het feit dat men samen de handen ineen heeft geslagen om te starten met het ontmoetingscentrum. In de jaren die daarop volgden was samen doen, beleven en meemaken de doorslaggevende reden voor het bestaan van De Wenning. Samen zal verder worden gewerkt aan een goede toekomst voor de jaren die gaan komen. De avond werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit Dorpssmederij Pesse. 

Halverwege de avond kwam Leo Kramer als vertegenwoordiger van 18 verenigingen nog even aan het woord. Namens de verenigingen werd een totaalbedrag van € 2.090,00 als cadeau overhandigd. 

Voorzitter Jonkers was enorm verrast dit fantastische gebaar en bedankt hen dan ook hartelijk voor deze bijzondere gift. Aan het eind van de festiviteiten kon worden vastgesteld dat het een fijne, gezellige dag geworden waar met trots op zal teruggekeken! 
&
ZATERDAG 28 MEI 2016


Het bestuur van ontmoetingscentrum De Wenning nodigt u van harte uit voor het
40-jarig jubileum. Dit gaan wij vieren op zaterdag 21 mei 2016 in De Wenning.
Voor deze dag hebben wij een speciaal programma samengesteld voor alle
leeftijden. Dit programma vindt u hieronder. 

Wij zien uit naar uw komst en heten u van harte welkom.

Bestuur Stichting Ontmoetingscentrum De Wenning


Programma 21 mei 2016
15.00-17.00 uur: 0-4 jaar
In de sportzaal met optreden ‘Kindertheater Bloem’

15.00-17.00 uur: 4-10 jaar
DJ Nijs in De Gasterijzaal met extra lichtshow en volop vermaak

20.30-23.00 uur: 10-16 jaar
Teenage Party met DJ Nijs in De Gasterijzaal. Met optreden van 
Hip Hop/Breakdance groep Team Double U 
(4e van de wereld en 3e van Nederland)

20.30-23.00 uur: vanaf 16 jaar en ouder
Feestavond in de sportzaal. Met live muziek all-round orkest De Evening Stars.
Met een spetterend optreden van Hip Hop/Breakdance groep Team Double U.

Voor een hapje en drankje wordt gezorgd. Na 23.00 uur spelen de Evening Stars door, maar dan zijn (begrijpelijkerwijs) de consumpties voor uw eigen rekening, tegen een gereduceerd bedrag.


Foto's Bingo voor World Servants 12 mei 2016

Dodenherdenking
Vandaag is er weer de dodenherdenking in Pesse. Voor wie daar weer bij wil zijn vanaf 19:45 verzamelen voor de Voorhofkerk te Pesse. Ook dit jaar gaan de kinderen van De Akker en De Posthoorn weer gedichten voorlezen en zullen Lara Boode en Gijs Kos weer voor de muziek zorgen. Delen= stilstaan bij doden die zijn omgekomen in de eerste en tweede wereldoorlog en tijdens vredesmissies. Laten we niet vergeten, maar dankbaar zijn voor de vrijheid die wij hebben gekregen!HOND KWIJT?

Sinds een aantal weken kom ik deze loslopende hond tegen in en rond Pesse. 

Mogelijk is deze hond uitgebroken?
Kan dit op de site komen zodat zich misschien iemand meldt?

met vriendelijke groet, Theun Krikke

info@theka.nl
0528-242501VRIJDAG 1 APRIL (GEEN GRAP!)

Aanvang: 20.00 uur

Ieder team bestaat uit 4 personen

Opgave kan alleen via: info@dewenningpesse.nl

Wees er snel bij, er is plaats voor 12 teams!


 Eindstand Braingames 2016
Winnaars na een shoot-out vraag: ABFAB!
Slimste braingamer: Paul Boode!
Koos bedankt voor het maken van alle leuke en afwisselende vragen!COMPLIMENTENDAG OBS DE POSTHOORN IN PESSE

Dinsdag 16 februari 2016 was het Complimenten dag op Obs De Posthoorn in Pesse.
Hoe leuk kan een compliment zijn…..het lijkt zo vanzelfsprekend..
…..een complimentje geven als iets goed gaat! 

Tóch doen we het in de praktijk maar bitter weinig. Dat komt omdat het geven van complimenten helaas (nog) niet echt in de volksaard van de Nederlanders zit. We zien wel vaak wat fout gaat, maar veel minder wat er goed gaat. Jammer, want juist in deze uitdagende tijden kunnen we wel wat extra positivisme gebruiken.

Alle leerlingen van De Posthoorn maakten een oorkonde waarop ze schreven wie ze een compliment gaven en waarom, iemand die een compliment verdiend! 

Het schoolcompliment ging dit jaar naar mevrouw Roelie Steenbergen 
voor haar geweldige hulp aan de Chinese leerling (en zijn ouders) !OPEN DAGEN OP OBS DE POSTHOORN IN PESSE!

Op 23 maart 2016 van 09.00 uur tot 11.00 uur is er open dag van de scholen van Stichting Bijeen, het openbaar primair onderwijs te Hoogeveen.

Ook o.b.s de Posthoorn te Pesse en o.b.s. de Zandloper te Stuifzand nodigen ouders van jonge kinderen van harte uit om een kijkje te komen nemen!


OBS De Posthoorn in Pesse doet mee aan NL-Doet!

Afgelopen zaterdag, 12 maart 2016, was het NL-Doet. 
De tribune op het schoolplein van de Posthoorn werd door ouders, kinderen (en ook nog een oud-leerling) en leerkrachten grondig opgeknapt. Er kwamen nieuwe planken en het geheel werd prachtig blauw geschilderd. Bovendien werd het zand (gratis beschikbaar gesteld door een ouder) weer mooi aangevuld.

Er is hard gewerkt en namens alle kinderen heel hartelijk bedankt!


LEERLINGAANTAL OBS DE POSTHOORN PESSE BLIJFT GOED GAAN!
Het leerlingenaantal van Obs De Posthoorn in Pesse blijft goed gaan en vandaag werd de 100e leerling feestelijk onthaald! Donny Tieman werd 4 jaar en werd feestelijk onthaald door alle 99 leerlingen en de leerkrachten van Obs De Posthoorn, want een 100e leerling moet natuurlijk gevierd worden!

O.b.s. de Posthoorn is een kleinschalige openbare basisschool in de kom van Pesse. Het is op de huidige plaats officieel geopend op 1 december 1957. O.b.s. de Posthoorn wil een school zijn voor alle kinderen uit Pesse en omgeving. 

Verschillende geloofs – en of levensovertuigingen of achtergronden ziet o.b.s. De Posthoorn als een meerwaarde voor de leerlingen om een eigen levensbeschouwing op te bouwen. Op deze manier wil o.b.s. De Posthoorn de leerlingen laten ontwikkelen tot zelfstandige en zelfbewuste volwassenen, belangrijk is dat gelijkwaardigheid en respect centraal staat.


NL doet activiteit op Zorgkwekerij blinkendewilg in Pesse

Deelnemers van Zorgkwekerij Blinkende Wilg hebben zich afgelopen vrijdag ingezet om kinderen van OBS de Posthoorn te leren over hun dagelijks werk. De deelnemers hebben (samen met een begeleider) de kinderen les gegeven in enten, spitten, harken zaaien kloven en proeven van kruiden.

De kinderen van de Posthoorn hebben op hun school een kleine kas en moestuin.
Het is de bedoeling dat de kinderen na deze lesjes zelfstandig in hun moestuintje kunnen werken omdat ze nu weten hoe de grond bewerkt moet worden en ze moeten zaaien.
De zorgkwekerij blijft hier nog wel bij betrokken.

Vrijdag hebben de kinderen hun eigen gekweekte Tuinkers geproefd op een toastje.
Tijdens de spitles was er een wedstrijdje wie de eerste worm in de grond vond.
De winnaars hebben een krop andijvie gewonnen. Er is met de kloofmachine gewerkt.
Verder kregen de kinderen een geënte wilg mee naar huis en hebben ze het geluk gehad dat ze de jonge siervogels mochten bekijken.

Het was een geslaagde dag.Afzender Team Blinkende Wilg 

Zorgkwekerij Blinkende Wilg
H.Reindersweg 13A
7933 TW Pesse
Tel: 0528-241343
E-mail: info@blinkendewilg.nl 
www.blinkendewilg.nl 


OBS De Posthoorn in Pesse opent haar deuren als referentieschool! 
Obs De Posthoorn in Pesse mag zich sinds dit schooljaar een referentieschool 
van School aan Zet noemen! School aan Zet is een landelijk onderwijsprogramma dat wordt uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van OCW en PO-raad. In totaal hebben 20 referentiescholen een ontwikkeling doorgemaakt naar een lerende organisatie en zijn bereid hun ervaringen te delen met andere scholen. 
Kom langs bij de referentiescholen PO en S(B)O ! 

De referentiescholen zetten de deuren open om van en met elkaar te leren! 
Eén van de referentieschool van School Aan Zet is o.b.s.de Posthoorn te Pesse van stichting Bijeen te Hoogeveen. Deze basisschool nodigt alle leerkrachten, intern begeleiders en schoolleiders uit om een schoolbezoek (geen open dag/inloop maar een dagprogramma) te brengen op donderdag 25 februari of op dinsdag 17 mei 2016. Op www.schoolaanzet.nl, primair onderwijs, referentiescholen is meer informatie (portretpagina) over de Posthoorn en de andere referentiescholen te vinden. 
Via de online kalender kan men zich aanmelden voor het schoolbezoek. 

Het programma ziet er als volgt uit: 

09.15/ 09.25 Inloop, koffie/thee en kennismaking 
09.25/09.35 Plenaire opening van de dag door Géke Pinxterhuis, locatiedirecteur 

09.35/10.10 Klassenbezoek, met als speerpunt het schoolklimaat 
10.15/11.00 Pauze en gelegenheid tot vragen stellen, ook aan leerlingen door middel van interviewcorners 

11.00/11.45 Tweede klassenbezoek 
11.45/12.00 Vragenkwartier en interviewcorners 
12.00/13.00 Lunch en evaluatie van de klassenbezoeken met tips en tops, zodat we van elkaar kunnen leren. 

13.00 /14.00 Middag (optioneel): Presentatie over de 21-eeuwse vaardigheden, betreffende ICT door Henk Pinxterhuis, onderwijsondersteunend bovenschools ICT-er.

O.b.s.de Posthoorn, 
Oostering 4, 7933 PX Pesse 
obsdeposthoorn@bijeen-hoogeveen.nl 
www.obsdeposthoorn.nl 

School aan zet / Deelnemende scholen:
Naam school Plaats Kenmerkend voor de school
Kindcentrum de Haren Den Bosch

Kindcentrum, Units, doorlopende leerlijn 0-12, Brede school, Vreedzame school, Excellente school, Onderwijs en opvang in één organisatie, Multidisciplinair team, Combinatiefunctionarissen (functie- en taakdifferentiatie), Interne audits: samen leren, PLG.

Basisschool de Mienskip Buitenpost Open houding en verbinding omgeving, Ondernemend, Onderzoekende houding leraren, Voko (verplichte opdrachten en keuze opdrachten), Differentiëren op 7 niveaus, ICT-project.
Basisschool La Res Enschede Units, Leren van elkaar, Begaafdheidsprofiel, Talentgericht werken en functioneringsgesprekken, Omgaan met verschillen, Vertrouwen, Toyoto Kata (systeem om van tevoren vast te stelen welk doel je wil bereiken).
CBS Prins Maurits & CBS Eben Haëzer Dirksland & Goedereede Havenhoofd  Leefstijl-school, Open houding om zelf te blijven leren, Kinderraad: leervragen kinderen centraal, Autonomie, competentie en relatie als basis, Eigenaarschap, Kindwijs Academie, Denkstructuur, Systeemdenken, mindmap. 
De Catamaran Rotterdam Opleidingsschool, Integratie vakken en 21e eeuwse vaardigheden, Opbrengstgericht werken, Zichtbare leerlijnen, Andere talenten (judo, muziek, dans, outdoor, koken), Coachingsgesprekken, Lekker Fit-school, Begeleiding starters, Gedeeld leiderschap.
De Verwondering  Lent Gepersonaliseerd leren, IPC, Leerpleinen, Onderwijsvernieuwing, Kindcentrum, Jonge school, Samenwerken, Ontwikkelingsgericht onderwijs, Eigenaarschap, Professionalisering binnen de school.
Gerhardschool Amsterdam SO cluster 4, GIP-ADI lesmodel, Opbrengstgericht werken, Time-out beleid, Multi-disciplinaire overleggen, Lerende organisatie, bestuur breed speerpunt, Verbinding individu – school, PBS, Leraren organiseren zelf studiedagen, Interne audits.
J.H.Snijdersschool  Rijswijk Natuurlijk leren: werken vanuit thema’s, heterogene groepen in units, Visie ontwikkelen en uitbouwen, ICT (werken met Ipads, bordportfolio: digitaal kindportfolio en planbord), Kennisteams (een groep leerkrachten die onderzoek doet over een bepaald onderwerp, advies uitbrengt over eventueel in te voeren veranderingen), Units, Ontwikkelingsgericht onderwijs in de onderbouw, Talent- en interessegestuurd naast vast curriculum.
Jenaplanschool Gorkum Gorinchem Sturen op relaties, Eenpitter met ouderbestuur, Ondernemer van eigen werk, Behaalde doelen worden, gemonitord, geborgd en onderdeel van de kwaliteitscyclus, Cognitieve talentontwikkeling. 
Maranathaschool  Nieuwkoop Taal/spelling verbetertraject, Eigenaarschap, Teacher-leaders, Reflecteren, vragen stellen, onderzoek doen, Leerteams, Principes Covey, Continue koppeling werkwijze en koers.
OBS de Meander Borger Relatie school-ouder-kind, Activerende didactiek, Samenwerken, Benutten kracht van teamdiversiteit, Samen analyseren van opbrengsten, Onderwijsinhoudelijke overleggen (10x pj), Focus op rekenen.
OBS de Posthoorn Pesse Interne mobiliteit, Diagnostische gesprekken met kinderen en ouders, Samen leren in teams, Kleine dorpsschool, Flitsbezoeken, ‘Sil op school’.
PCBS Schoter Duijn Den Helder Visualiseren, Autopoiesis (zelfcreatie en zelfproductie), Krimp, Vreedzame school, Onderzoekend en ontwerpend leren, ‘Marktplaats’ voor talenten, Actief elkaar feedback geven.
SBO Aquamarijn Leeuwarden Opbrengstgericht werken, Communicatie leerlingen en ouders, 360 graden feedback, Planmatig handelen, Veel kinderen met stoornis in autistisch spectrum, Direct instructiemodel, Verbeterplan opgesteld.
SBO Beatrix de Burcht  Gorinchem Gezamenlijke visie en koers, Beoordelen van collega’s, functioneringsgesprekken in groepjes), Eigenaarschap, Ondernemerschap, Heldere visie op leiderschap, Ateliers, Inhoudelijke werkgroepen, Leerlingen formuleren leervragen, Zeepkistmomenten i.p.v. vergaderingen, Creatieve inzet onderwijstijd, Sparringpartners van buiten. 
SBO de Evenaar  Nieuwegein Autonoom team, Werkgroepen op thema’s strategisch beleidsplan, Regiegroep, Focus op proces van veranderingen, Taxonomie van Bloom, Creatief denken, Sterke verbinding werkgroepen en groter geheel, Monitoring. 
SBO de Kampingerhof & SBO de Triade Oosterwolde Schooloverstijgende leerteams, Onderzoekende houding, Leerteams sociaal-emotionele ontwikkeling, rekenen, begrijpend lezen, Vergaderplanning gericht op leren van elkaar, Verbreding teams, Kleine scholen. 
SBO de Sluis Zwolle Samen leren, Talenten centraal, Eigenaarschap, Vreedzame school, Gedeeld leiderschap, Stuurgroepen, Gepersonaliseerd leren, 21st century skills, Tablets, Masteropleidingen. 
Wittering.nl Rosmalen Units (4-5 professionals per dag), Samenwerking, Elektronisch portfolio, Coaching op de werkvloer, Specialisten/vakleerkrachten, Wetenschap & Techniek, Unitoverstijgend werken, Leren van mensen centraal, Kernconcepten, Coaches, regisseurs en een directeur, Opvang en onderwijs in één, Sterke onderlinge uitwisseling.

Een tiental judoka's van judovereniging Harado Pesse doet mee!
Kranghand en Arends winnen zesde Gepa Open

De zesde editie van het Gepa Open koppeldartstoernooi in de Wenning te Pesse is gewonnen door Wesley Kranghand en Jasper Arends. Zij versloegen in de finale oud-winnaars Dominggus Unitli en Bennie Tehupuring. Het prestigieuze darttoernooi zat met 64 koppels helemaal vol. 

De 64 koppels werden eerst verdeeld over poules van vier koppels. De nummers één en twee van elke poule gingen door naar de winnaarsronde en de nummers drie en vier gingen naar de verliezersronde. Daarna werd er verder gespeeld via een knock-outsysteem. 

Uiteindelijk bleken Kranghand en Arends de beste spelers in de winnaarsronde. In een spannend finale versloegen zij het duo Unitli en Tehupuring met 4-1. In de verliezersronde trokken Ronald van de Hof en Erik Wildeboer aan het langste eind door in de finale met 3-0 te winnen van Ymco van den Bos en Tjeerd Derk Jager. De prijs voor beste Pesserkoppel ging naar Klaas Dijkema en Richard Strijker. De tweede plek ging naar Martin Pero en Sander van der Sleen. De hoogste finish van het toernooi was van het koppel Alex Padding en Roy Beekelaar met een uitgooi van 111 punten. Twee koppels gooiden samen de meeste 180’ers: twee keer keer. 

,,Ook dit jaar was het weer een geslaagd toernooi, waarbij gezelligheid en darts samen kwamen. We zijn dan ook heel tevreden over het verloop van het toernooi. We zaten voor het eerst in zes jaar helemaal vol”, aldus de trotse organisatoren van het Gepa Open Koppeldartstoernooi. ,,We willen alle sponsoren, vrijwilligers en deelnemers hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan het zesde Gepa Open Koppeldartstoernooi.” 

Eerste acht winnaarsronde:
1. Wesley Kranghand en Jasper Arends
2. Dominggus Unitli en Bennie Tehupuring
3. Martijn Meinen en Jan Kats
4. Bertin Blokzijl en Rick Derks
5/8 Erwin Drenthen en Gert Jan Scholing
5/8 Douwe Rinkes en René Spijker
5/8 Richard Strijker en Klaas Dijkema
5/8 Maik Dekker en Tom ter Steege

Eerste acht verliezersronde:
1. Ronald van de Hof en Erik Wildeboer
2. Ymco van den Bos en Tjeerd Derk Jager
3. Patrick en Henk
4. Danny Doldersum en Serwin de Ruiter
5/8 Leroy Nijenmanting en Gijs Lenten
5/8 Niek Vos en Stefan Kroesen
5/8 Marcel Kamman en Jeroen Kamman
5/8 Patrick Weerman en Pascal Vugteveen

Winnaars Pesserkoppel:
1. Richard Strijker en Klaas Dijkema
2. Martin Pero en Sander van der Sleen
3. Herko Kuik en Roel Krikke
4. Gerwin van Dam en Jordy WittinkMIRJAN STRIJKER GEHULDIGD
*Beste Bloemstyliste van Nederland is eerste Pessenaar van het Jaar!*

Onderstaand een foto van de bibliotheekboeken welke in De Wenning staan. 
Te leen voor leden. Niet-leden betalen een kleine vergoeding.
Meer info: Dorpscollege Pesse!


9 januari 2016
Hemmeltied van RTV Drenthe in De Wenning

Aanvang: 10.00 uur

Zaterdag a.s. Het Radio programma van RTV Drenthe HEMMELTIED live
vanuit De Wenning, presentatie Hennie Kuijer en Harm Dijkstra. 

Met verschillende gasten o.a. Vrouwen van Nu, De Wenning in Pesse (ontmoetingscentrum), Jack Reinders van muziek 2000, Edward Doorten, 
JeugdSoos 't Keldertje, Indoor Super Cross Pesse met o.a. Kenny Korten, 
Kinderkookclub van Dorpscollege Pesse en Mirjan Strijker/ StijlStrijker, live muziek 
van Lara Boode en Gijs Kos, iedereen welkom tussen 10 en 12.00 uur 
in De Wenning. Of uiteraard live beluisteren op RTV Drenthe.
  © 2015 Pesse.com