Pesse.com

Bijgewerkt op donderdag 23 april 2015   


 
 

 NIEUWSGeplaatst: 10 april 2015

PROJECT “ VISSEN “ START OP OBS DE POSTHOORN IN PESSE!
Dinsdag 7 april 2015 was de start van het schoolbrede project “vissen “ op Obs De Posthoorn in Pesse. Nadat alle leerlingen zich om half negen bij de tribune verzamelt hadden, stonden de oudste en de jongste leerling klaar met het zogeheten 
“ vissenlint “.

Deze werd doorgeknipt door beeldend kunstenares Chantal de Wolde waarmee zij het “startschot “gaf voor het project. Chantal zal 2 dagen met alle leerlingen aan de slag gaan om een “schoolkunstwerk “ te gaan maken, alle kinderen maken samen het, ongetwijfeld spannende, “monsterlijk vissenbos “.

De leerlingen van de groepen 7 en 8 zijn vandaag begonnen met het timmeren van een groot raamwerk. De leerlingen van de groepen 5/6 zullen zeeplanten en zeemonsters gaan timmeren en schilderen en de allerjongste leerlingen van de groepen 1 t/m 4 zullen volgende week verder gaan met het maken van de “ zeemonsters “.

Vanaf volgende week starten de ontdekpaden en op donderdag 30 april 2015 is er een kijkavond op Obs De Posthoorn van 18.00 u tot 19.00u voor alle kinderen, ouders, opa’s en oma’s en alle overige belangstellenden!
Pesse.com / 01-04-2015
Website in een compleet nieuwe jas!
Vanaf vandaag is de vernieuwde website van Pesse.com beschikbaar op internet. De oude website was al meer dan 5 jaar oud en nodig aan een opfrisbeurt toe. Met name de menustructuur en achtergrond is compleet veranderd. Verder is de opbouw van de pagina's eenvoudiger gehouden. Op deze manier ziet de website er weer fris uit en kan deze weer jaren mee.   

 
De Wenning ontvangt € 15.000,= / 30-03-2015
Subsidie van het Oranjefonds

Ontmoetingscentrum De Wenning staat aan de vooravond van een verbouwing 
die het pand optimaal bereikbaar moet houden. Entree en toiletgroep worden aangepast. De verbouwing is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Oranje Fonds.

Pesse is een dynamisch dorp met een rijk verenigingsleven. Kloppend hart van het dorp is ontmoetingscentrum De Wenning. In toenemende mate werd het bestuur aange- sproken op de beperkte fysieke toegankelijkheid van het gebouw. Voor mensen die minder goed ter been zijn, is de hoofdentree met zware deuren bijna een onneembare hindernis. In het gebouw is het invalidentoilet geïntegreerd in de ruimte van het damestoilet. Heren die minder goed ter been zijn, moeten dus via het damestoilet naar het invalidentoilet. Om De Wenning voor iedereen goed bereikbaar te houden, is een verbouwing noodzakelijk. Daarvoor werd een subsidie aangevraagd bij het Oranje Fonds.

Pesse is een dynamisch dorp met een rijk verenigingsleven. Kloppend hart van het dorp is ontmoetingscentrum De Wenning. In toenemende mate werd het bestuur aangesproken op de beperkte fysieke toegankelijkheid van het gebouw. Voor mensen die minder goed ter been zijn, is de hoofdentree met zware deuren bijna een onneembare hindernis. In het gebouw is het invalidentoilet geïntegreerd in de ruimte van het damestoilet. Heren die minder goed ter been zijn, moeten dus via het damestoilet naar het invalidentoilet. Om De Wenning voor iedereen goed bereikbaar te houden, is een verbouwing noodzakelijk. Daarvoor werd een subsidie aangevraagd bij het Oranje Fonds.

“Lokale samenleving leefbaarder”
Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: “Het Oranje Fonds wil graag op een duurzame manier de sociale kant van de samenleving stimuleren. Onze bijdrage aan dit project in Pesse is daarvan een uitwerking. We verwachten dat, mede door onze steun, dit project succesvol zal zijn en de lokale samenleving leefbaarder maakt.”
Aanvullende fondsenwerving en zelfwerkzaamheid moeten het mogelijk maken het volledige plan van De Wenning uit te voeren. De eerste werkzaamheden beginnen binnenkort.

Koninklijk beschermpaar
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 28,7 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt onder meer gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds. 

GEPLAATST: maart 2015

Bericht op RTV Drenthe


  © 2015 Pesse.com