Contact 


PESSE.COM - Pesse, precies goed!


 

NIEUWS


 

Nieuws 2019 >> klik hier

  Klik op de datum voor het juiste exemplaar. Weergave in PDF.
Meer info of bijdragen voor ZAANDDÖRPENNEIS?
Stuur uw bericht dan naar: zdnneis@gmail.com 

 

Nieuwste Zaanddörpenneis:  > klik hier!

Februari 2020 (nr 46)

December 2019 (nr 45)
Oktober 2019 (nr 44)

Augustus 2019 (nr 43)

Juni 2019 (nr 42)
April 2019 (nr 41)
Februari 2019 (nr 40)


Gesprek met raadsleden van de ChristenUnie 
In het laatste kwartaal van 2019 is er in Hoogeveen twee keer de mogelijkheid geboden aan geïnteresseerden en leden om in gesprek te gaan met de gemeenteraadsleden van de fractie van de ChristenUnie in de gemeente Hoogeveen. De fractie heeft dit als zeer goede avonden ervaren. In 2020 wil de ChristenUnie hieraan een vervolg geven en komt de fractie naar dorpen toe in de gemeente. 

Op donderdag 13 februari 2020 is daarom in Pesse de mogelijkheid om in gesprek te gaan over bijvoorbeeld eenzaamheid, afvalbeleid, het ijsbaan/zwembad-dossier of circulaire economie. Vanaf 19:00 tot 20:00 is elke geïnteresseerde van harte welkom in ontmoetingscentrum “De Wenning” (Veldbrake 5 te Pesse). Aanmelding is niet nodig. De fractieleden zijn benieuwd naar uw inbreng. 


Olde Kalter wint derde editie Gepa Open single darttoernooi

P
ESSE – Dennie Olde Kalter bleek vrijdagavond tijdens de derde editie van het Gepa open singletoernooi een maatje te groot voor de rest. Daardoor schreef de darter, die begin dit jaar nog actief was op het WK, op overtuigende wijze het toernooi op zijn naam. 

De 32 darters werden eerst verdeeld over acht poules van vier. De nummers één en twee van elke poule gingen door naar de winnaarsronde en de nummers drie en vier gingen naar de verliezersronde. Daarna werd er verder gespeeld via een knock-outsysteem.

Na boeiende achtste- en kwartfinales in zowel de winnaarsronde als de verliezersronde volgde een spannende ontknoping van het toernooi. In de winnaarsronde bereikten zowel Edwin Vranken als Dennie Olde Kalter met duidelijke cijfers de finale. In de finale bond Olde Kalter ook Vranken aan zijn zegekar met een 5-0 overwinning. In de strijd om plek drie moest Marcel Oostingh vervolgens het onderspit delven tegen Scholte ten Doornkaat, uitslag 3-4.
In de finale van de verliezersronde rekende Wilco Kramer af met Gijs Tichelaar (3-2).

Eerste vier winnaarsronde
1. Dennie Olde Kalter
2. Edwin Vranken
3. Scholto ten Doornkaat
4. Marcel Oostingh

Eerste vier verliezersronde
1. Wilco Kramer
2. Gijs Tichelaar
3/4. Rick Pera
3/4. John Pol

Rinkes en Kats winnen tiende editie Gepa Open koppeldarttoernooi

PESSE – De tiende editie van het Gepa Open koppeldartstoernooi in de Wenning te Pesse is zondag gewonnen door Douwe Rinkes en Jan Kats. Zij schrijven daarmee het toernooi voor het eerst op hun naam. In de finale rekenden zij af met Robbert IJdens en Geoffrey Meijering.

De koppels werden eerst verdeeld over poules van vier en poules van drie koppels. De nummers één en twee van elke poule gingen door naar de winnaarsronde en de nummers drie en vier gingen naar de verliezersronde. Daarna werd er verder gespeeld via een knock-outsysteem.

Uiteindelijk bleken Rinkes en Kats de beste spelers in de winnaarsronde. In een zinderende finale versloegen zij het duo IJdens en Meijering met 5-3. Voor IJdens en Meijering is het de tweede jaar op rij dat zij als tweede eindigen. In de verliezersronde trokken Walter Giezen en Dick van Gijzen aan het langste eind door in de finale overtuigend met 3-0 te winnen van Glenn Kelly en Kevin Lunenborg. De prijs voor beste Pesserkoppel ging naar Kai Schraa en Johnny Smand. De tweede plek ging naar Gerbren den Uijl en Andre Waninge. De hoogste finish van het toernooi was 170 punten en werd gegooid door Jan Nijmeijer. Martijn Kamman en Jan Nijmeijer gooiden als koppel de meeste 180’ers: vier stuks. In totaal werden er 24 180’ers gegooid.

,,Ook dit jaar was het weer een geslaagd toernooi met 46 koppels, waarbij gezelligheid en darts samen kwamen. We zijn dan ook heel tevreden over het verloop van het toernooi, waarbij de prijzenpot bestond uit 22 prijzen ter waarde van ruim 1500 euro”, aldus de trotse organisatoren Luten, Strijker en Kats van het Gepa Open Koppeldartstoernooi. ,,We willen alle sponsoren, vrijwilligers, deelnemers en toeschouwers hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan het tiende Gepa Open Koppeldartstoernooi.”

Eerste acht winnaarsronde
1. Douwe Rinkes en Jan Kats
2. Robbert IJdens en Geoffrey Meijering
3. Martijn Kamman en Jan Nijmeijer
4. Erik van der Roest en Hendrik Tooren
5/8. Rick Derks en Bertin Blokzijl
5/8. Jan Scheibeler en Martin Jonkers
5/8. Jasper Arends en Matthijs van der Velpen
5/8. Michel Akkerman en Wouter Hooiveld

Eerste acht verliezersronde
1. Walter Giezen en Dick van Gijzen
2. Glenn Kelly en Kevin Lunenborg
3/4. Thom Koopman en Robert Schonewille
3/4. Wyan Toet en Rick Pera
5/8. Enrico Blokzijl en Henk Haaze
5/8. Johnny en Freddy Oosterhuis
5/8. Wilco Kramer en Robin Luten
5/8. Danny Doldersum en Rene Doldersum

Winnaars Pesserkoppel
1. Kai Schraa en Johnny Smand
2. Gerbren den Uijl en Andre Waninge
3. Wilco Kramer en Robin Luten
4. Ronald Zwets en Jeffry Brus 


Klik hier voor de foto's van (onder andere) de winnaars!

Van harte welkom bij de ‘Muzikale Fruitmand-dienst’ 

op zondagmorgen 9 februari a.s.

De dienst begint zoals gebruikelijk om 10.00 uur, in de Ontmoetingskerk te Pesse.

Actiecomité Gien Planet roept omwonenden op om opnieuw bezwaar te maken tegen de komst van een klimpark met onder meer uitkijk/reclametoren bij het tankstation van Edward Doorten aan de A28.

De teneur: wat initiatiefnemer Edward Doorten wil is een ‘buitenproportioneel pretpark’. Vooral de geplande hoge uitkijk/reclametoren en de mogelijke geluidsoverlast van toekomstige bezoekers liggen omwonenden zwaar op de maag.

Nieuwe beelden
Om de toekomstige situatie zo veel mogelijk te benaderen, toonde actiecomité Gien Planet maandagavond in De Wenning nieuwe (artistieke) beelden van de toekomstige situatie. Daarbij sprong de geplande reclamemast van 50 meter hoogte, voor Doorten van economisch belang, goed in het oog.

Het zorgde voor beroering in de afgeladen zaal van het Pesser ontmoetingscentrum, waar een bewonersavond was belegd. ,,Ik heb nu al diep medelijden met de bewoners van het Warreveen’’, sprak woordvoerder Folkert Metselaar van Gien Planet, dat zeker 120 dorpsbewoners vertegenwoordigt.

Bomen in eigen tuin
Zijn opmerking dat de bewoners dan wel bomen mogen planten in eigen tuin, om de mast zo aan het zicht te onttrekken, kreeg hoon uit de zaal. ,,Ja,’’ reageerde Metselaar, ,,ik vind dat ook een sigaar uit eigen doos.’’

Tientallen omwonenden, belangstellenden en vertegenwoordigers van politieke partijen kregen in een presentatie van het actiecomité ‘de werkelijke plannen’ te zien van Green Edge, zoals het project heet. ,,Want op de website van de initiatiefnemer staat onjuiste en misleidende informatie.’’

Het actiecomité wees de zaal op de overnachtingsmogelijkheden voor groepen van 80 personen, de onduidelijkheid over de aard van de evenementen, de rekbare termijn van boscompensatie en de mogelijkheid dat per evenement 10.000 bezoekers toegestaan zijn.

Doekje voor het bloeden
Dat de plannen voor klimpark, uitkijk/reclametoren, horecavoorzieningen en verblijfsaccommodatie na ruim zestig bezwaren van bewoners en organisaties op een aantal punten zijn aangepast, vindt het actiecomité slechts een doekje voor het bloeden.

,,De belangrijkste zorgpunten blijven ongewijzigd’’, meent woordvoerder Folkert Metselaar. ,,Er staat nog steeds een grote toren met LED-reclame en verlichte wereldbol gepland, er komen nog steeds evenementen en ook de horecavoorzieningen zijn praktisch ongewijzigd.’’

Metselaar riep de aanwezigen op opnieuw bezwaar tegen de plannen te maken. ,,Dat geeft een duidelijk signaal: deze plannen worden niet gedragen door de Pessenaren. Het is nog geen gelopen race.’’

Gemeenteraad
Natuur- en Milieufederatie Drenthe tekent ook (weer) bezwaar aan. ,,De mast is ook te zien vanuit het Dwingelderveld’’, constateerde een woordvoerster. Ze wees verder op de effecten van het protest voor de politieke besluitvorming. ,,De gemeenteraad is wel gevoelig voor veel zienswijzen.’’

Verder proefde je bij sommige aanwezigen oud zeer, over geschonden afspraken bij de komst van tankstation Green Planet, niet uitgevoerde boscompensatie en de wijze waarop Doorten zich manifesteert. ,,Hij blaast alles van zich af’’, stelde een bezoeker.

 

Tiende editie Gepa open dartstoernooi

PESSE – Ontmoetingscentrum De Wenning in Pesse is komend weekend weer het decor van de Gepa open darttoernooien. Zondag 26 januari staat alweer de tiende editie van het Gepa Open Koppeldartstoernooi op het programma, terwijl vrijdagavond 24 januari voor de derde keer het singletoernooi wordt gehouden.

Aan de darttoernooien kan iedereen deelnemen die darten als hobby heeft of voor de lol af en toe pijltjes gooit. Voor de darters, maar ook voor Pesse is het een evenement waar ieder jaar naar uitgekeken wordt.

Op vrijdag worden de deelnemers verwacht om uiterlijk 19.30 uur en start het toernooi om 19.45 uur en op zondag worden de koppels uiterlijk om 12.45 uur verwacht, zodat het toernooi om 13.00 uur kan beginnen. Er wordt gespeeld op professionele dartbanen. Op zowel vrijdag als zondag wordt gestart met poules, waarna een winnaarsronde en verliezersronde volgt. Daardoor speelt iedereen meerdere wedstrijden.

Prijzengeld
Het inschrijfgeld voor het Gepa Open bedraagt 10 euro voor het singletoernooi op vrijdag en 15 euro per koppel voor het toernooi op zondag. Op vrijdag bedraagt de eerste prijs 200 euro. Op zondag bij het koppeltoernooi hebben we in totaal 22 prijzen en 1550 euro gegarandeerd! De winnaar mag 400 euro in ontvangst nemen.

Aanmelden
Inschrijven is mogelijk via www.gepaopen.nl
Er is plaats voor 64 singles en koppels.

 

 

Op donderdag 16 januari organiseert de gemeente Hoogeveen als partner van het Drents Energieloket in samenwerking met u een duurzame up date avond in De Wenning in Pesse. De avond is voor woningeigenaren in de gemeente Hoogeveen. Daarbij kiest de gemeente ervoor om deze avond te combineren met een inspraakavond over de Regionale Energiestrategie (RES). Dit heeft beperkte invloed op de avond. 


Toelichting Duurzame up date campagne 2019-2020

Door de overweldigende toestroom van bezoekers van het afgelopen jaar, verzoeken we mensen zich dit jaar aan te melden. Hiermee willen we ervoor zorgen dat bezoekers goed terecht kunnen met vragen bij de experts en dat nergens de brandveiligheid in het geding komt. Daarom zetten we dit jaar in op 100 tot 150 bezoekers per avond (aanmelden via formulier op onze website). De verwachting is dat dit leidt tot hogere tevredenheid en een betere aansluiting op de informatiebehoefte. 

Als je zelf de Duurzame up date avond nog onder de aandacht wil brengen bij je klantenbestand op bijvoorbeeld sociale media of via een mailing, dan vind je in de bijlage enkele communicatiemiddelen die hiervoor te gebruiken zijn.Duurzame up date avond
Het doel van de campagne is om Drentse woningen een duurzame update te geven en huiseigenaren te adviseren welke maatregelen het beste matchen met hun woning.

Tijdens De duurzame up date avond staat de bedrijvenmarkt centraal. Inwoners kunnen op de bedrijvenmarkt met alle deelnemers in gesprek gaan over het verduurzamen van hun woning. Daarnaast worden er twee presentaties aangeboden. Eén door het Drents Energieloket over algemene tips/adviezen en financiële regelingen voor een woning-update en één door de gemeente over de Regionale Energiestrategie.Het programma

19.30 uur Inloop + welkom en opening te midden van de bedrijvenmarkt

19.45 uur Start bedrijvenmarkt met toelichting op deelnemende bedrijven/organisaties

19.45-22.00 uur Doorlopend naast de bedrijvenmarkt in de grote zaal: presentatie Drents Energieloket + 
parallel programma van de gemeente over de RES


Deelnemers

Verf- en glashandel AGC Hoogeveen
APSolar
BDH
Hunebouw
Meppelink Thuis in Warmte
Pesse Energieneutraal
Pluimers
Gemeente Hoogeveen 
Drents Energieloket


Datum en locatie

De up date avond is op donderdag 16 januari a.s. en start vanaf 19.30 uur in Ontmoetingscentrum De Wenning in Pesse (Veldbrake 5, 7933 PW Pesse).