Pesse.com

Bijgewerkt op dinsdag 19 mei 2015   


 
 

 NIEUWSLara Boode zingt Dizze Leegte tijdens het Liedtiesfestival

Zangeres Lara Boode uit Pesse is geselecteerd voor de finale van
het Dreents Liedtiesfestival.

Lara zingt in verschillende talen: Frans, Spaans, Engels, Italiaans, Nederlands, 
Fries et cetera. Lara's moedertaal is Drents en het werd dus tijd om het Drentse lied
toe te voegen aan haar repertoire. Delia Bremer schreef de tekst, Gijs Kos (Pesse) 
en Ron Saan maakten de compositie voor het lied 'Dizze leegte'.

De demo werd opgestuurd en uit meer dan dertig inzendingen werd 'Dizze leegte' geselecteerd voor de finale.

http://www.rtvdrenthe.nl/video/dlf-2-lara-boode 

De finale wordt donderdag 14 mei live uitgezonden door RTV Drenthe.

SV Pesse organiseert 9 mei in samenwerking met de KNVB een Vriendinnen dag

SV Pesse kent sinds een jaren een afdeling dames- meisjesvoetbal. Het meisjesvoetbal kende de afgelopen jaren een behoorlijke toename. We ontdekken dat de meisjes veel plezier hebben aan het voetbal. Dit plezier willen wij graag delen met meisjes die nog 
geen lid zijn van SV Pesse.

Alle meisjes van SV Pesse mogen 9 mei hun vriendinnetje, buurmeisje of nichtje meenemen om samen te voetballen. De Vriendinnen dag van SV Pesse op sportcomplex 
De Marke begint om 9.30 uur. Tijdens deze vriendinnen dag voetballen de in hun eigen leeftijdsgroep een morgen met elkaar en staat het plezier voorop. Doel van deze dag is om meisjes en hun ouders kennis te laten maken met de voetbalsport en met het meisjesvoetbal bij SV Pesse.

Op dit moment heeft SV Pesse een 2 Vrouwen teams. Het 1e komt uit in de 3e klasse, 
het 2e in de 5e klasse. Onze MB’s komen uit in de 1e klasse en onze MC’s in de 2e klasse. Op dit moment telt onze damesafdeling ongeveer 70 leden. 

Meer informatie over meisjes en damesvoetbal bij SV Pesse is te vinden op www.svpesse.nl. Aanmelden voor deze vriendinnen dag kan via een mailtje naar: roelof.winters29@gmail.com. Vermeld bij de aanmelding wel de volgende gegevens: 
Je naam, adres, woonplaats, geboortedatum, e-mail adres en of je al lid bent van een vereniging. 


Geplaatst: 6 april 2015

24 april voordelige rijbewijskeuringen in Westerkim 

Verloopt uw rijbewijs binnen een half jaar en heeft u een medische keuring nodig omdat u 75 jaar of ouder bent, of omdat u om medische redenen moet worden gekeurd voor het verlengen van uw rijbewijs B/E? Maak dan nu alvast een afspraak voor de rijbewijskeuring in Hoogeveen. De prijzen zijn inclusief BTW. 

Locatie: Verzorgingshuis De Westerkim | Hoogeveen, Bosboomstraat 26
Tarief: € 30,00 voor de 75+ B/E keuring, € 50,-- voor chauffeurs jonger dan 75 met C/D/E rijbewijs 

Data: 24 april, 30 april, 11 mei en vervolgens eens per weeek.
Ook houders van een taxipas kunnen hier terecht; deze keuring kost € 50,--. 

Afspraak maken
Wilt u meer informatie over deze rijbewijskeuring, of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met het afsprakenbureau (09.00 – 18.00 uur): 0516-514574 of 06-14716543  Online afspraak maken: http://rijbewijskeuringen.wix.com/rijbewijskeuringen 

Let op: Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken. 

Meenemen voor de keuring
Voordat u naar de keuring gaat dient er eerst bij de gemeente een Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag gekocht te worden. De voorzijde van het formulier vult u alvast thuis in. Verder is het van belang om mee te nemen naar de keuring: uw rijbewijs, een klein beetje urine in een urinecontainertje en eventuele medicatie. Een bezoek aan de opticien voor (gratis) controle van de ogen is aan te raden indien uw ogen of bril het laatste jaar niet zijn gecontroleerd. Nieuwe glazen/lenzen kunnen een eventuele herkeuring voorkomen. 

De verwerking en beoordeling van de Eigen Verklaring door het CBR kan tot 3 maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om ten minste 4 maanden voor het verlopen van de geldigheid van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring. 
Ook inwoners uit omliggende gemeenten zijn van harte welkom.


Geplaatst: 10 april 2015

PROJECT “ VISSEN “ START OP OBS DE POSTHOORN IN PESSE!
Dinsdag 7 april 2015 was de start van het schoolbrede project “vissen “ op Obs De Posthoorn in Pesse. Nadat alle leerlingen zich om half negen bij de tribune verzamelt hadden, stonden de oudste en de jongste leerling klaar met het zogeheten 
“ vissenlint “.

Deze werd doorgeknipt door beeldend kunstenares Chantal de Wolde waarmee zij het “startschot “gaf voor het project. Chantal zal 2 dagen met alle leerlingen aan de slag gaan om een “schoolkunstwerk “ te gaan maken, alle kinderen maken samen het, ongetwijfeld spannende, “monsterlijk vissenbos “.

De leerlingen van de groepen 7 en 8 zijn vandaag begonnen met het timmeren van een groot raamwerk. De leerlingen van de groepen 5/6 zullen zeeplanten en zeemonsters gaan timmeren en schilderen en de allerjongste leerlingen van de groepen 1 t/m 4 zullen volgende week verder gaan met het maken van de “ zeemonsters “.

Vanaf volgende week starten de ontdekpaden en op donderdag 30 april 2015 is er een kijkavond op Obs De Posthoorn van 18.00 u tot 19.00u voor alle kinderen, ouders, opa’s en oma’s en alle overige belangstellenden!
Pesse.com / 01-04-2015
Website in een compleet nieuwe jas!
Vanaf vandaag is de vernieuwde website van Pesse.com beschikbaar op internet. De oude website was al meer dan 5 jaar oud en nodig aan een opfrisbeurt toe. Met name de menustructuur en achtergrond is compleet veranderd. Verder is de opbouw van de pagina's eenvoudiger gehouden. Op deze manier ziet de website er weer fris uit en kan deze weer jaren mee.   

 
De Wenning ontvangt € 15.000,= / 30-03-2015
Subsidie van het Oranjefonds

Ontmoetingscentrum De Wenning staat aan de vooravond van een verbouwing 
die het pand optimaal bereikbaar moet houden. Entree en toiletgroep worden aangepast. De verbouwing is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Oranje Fonds.

Pesse is een dynamisch dorp met een rijk verenigingsleven. Kloppend hart van het dorp is ontmoetingscentrum De Wenning. In toenemende mate werd het bestuur aange- sproken op de beperkte fysieke toegankelijkheid van het gebouw. Voor mensen die minder goed ter been zijn, is de hoofdentree met zware deuren bijna een onneembare hindernis. In het gebouw is het invalidentoilet geïntegreerd in de ruimte van het damestoilet. Heren die minder goed ter been zijn, moeten dus via het damestoilet naar het invalidentoilet. Om De Wenning voor iedereen goed bereikbaar te houden, is een verbouwing noodzakelijk. Daarvoor werd een subsidie aangevraagd bij het Oranje Fonds.

Pesse is een dynamisch dorp met een rijk verenigingsleven. Kloppend hart van het dorp is ontmoetingscentrum De Wenning. In toenemende mate werd het bestuur aangesproken op de beperkte fysieke toegankelijkheid van het gebouw. Voor mensen die minder goed ter been zijn, is de hoofdentree met zware deuren bijna een onneembare hindernis. In het gebouw is het invalidentoilet geïntegreerd in de ruimte van het damestoilet. Heren die minder goed ter been zijn, moeten dus via het damestoilet naar het invalidentoilet. Om De Wenning voor iedereen goed bereikbaar te houden, is een verbouwing noodzakelijk. Daarvoor werd een subsidie aangevraagd bij het Oranje Fonds.

“Lokale samenleving leefbaarder”
Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: “Het Oranje Fonds wil graag op een duurzame manier de sociale kant van de samenleving stimuleren. Onze bijdrage aan dit project in Pesse is daarvan een uitwerking. We verwachten dat, mede door onze steun, dit project succesvol zal zijn en de lokale samenleving leefbaarder maakt.”
Aanvullende fondsenwerving en zelfwerkzaamheid moeten het mogelijk maken het volledige plan van De Wenning uit te voeren. De eerste werkzaamheden beginnen binnenkort.

Koninklijk beschermpaar
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 28,7 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt onder meer gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds. 

GEPLAATST: maart 2015

Bericht op RTV Drenthe


  © 2015 Pesse.com