Pesse.com

Bijgewerkt op dinsdag 24 november 2015   


 
 

 NIEUWS


GEPA darttoernooi in Pesse groot succes

Op zaterdag 7 november vond in De Wenning te Pesse voor de vierde keer het GEPA Pesse koppeldartstoernooi plaats. 

Na een zinderende strijd won Andre Waninge en Gerbren den Uijl het toernooi door in de finale met 3-2 te winnen van Jerry Beugelink en Alfred Wever. De derde prijs ging naar Ronald Zwets en Jeffry Brus.


Winnaars: Andre Waninge en Gerbren Den Uijl

In de verliezersronde ging de zege naar Kai Schraa en Martin Stevens. Zij versloegen in de finale: Tineke Strijker en Daniël Nijenmanting. De hoogste uitgooi van de avond was van Sander van der Sleen met 130. Dat leverde hem tien glazen bier op. Richard Waninge gooide als enige speler deze avond een 180’er en dat leverde hem een gratis consumptie op.

Bij het toernooi was het verplicht dat minimaal één speler per koppel uit Pesse kwam. Na de poulefase werd er verder gespeeld in een knock-out systeem met een winnaars- en verliezersronde. 

,,Het was een succesvol toernooi met een opkomst van twaalf koppels. We willen dan ook zowel de deelnemers, de supporters, sponsor GEPA darts en ontmoetingsruimte de Wenning bedanken voor hun medewerking en gastvrijheid aan deze succesvolle darts-avond”, aldus organisatoren Arnoud Luten en Stoffer-Remmelt Kats.


Mirjan Strijker uit Pesse WINNAAR!

DANKZIJ LOVEND JURYRAPPORT...
Drentse Mirjan wint tweede seizoen Hollands Beste Bloemstylist


De 32-jarige Mirjan uit het Drentse Pesse mag zich de winnares noemen
 van het tweede seizoen van Hollands Beste Bloemstylist.
Drentse Mirjan wint tweede seizoen Hollands Beste Bloemstylist © SBS 6

Na acht weken was Hollands Beste Bloemstylist toe aan een finale en die stelde niet teleur. Finalisten Jack, Jelte en Mirjan kregen 48 uur voor wat ze dachten dat hun laatste opdracht was: ze moesten op de bloemenveiling van Rijnsburg materiaal verzamelen voor een heuse bruidsjurk van bloemen én een bijpassend bruidsstuk.

Jurken, bokalen en meer
Presentator Kees Tol bezocht de kandidaten thuis tijdens het maakproces en stond versteld van de creativiteit. Alsof ze het al niet druk genoeg hadden, kregen ze van Kees nog een extra opdracht: ze moesten ook een eigen winnaarsbokaal van bloemen ontwerpen mochten ze uiteindelijk als overwinnaar uit de bus komen. Zuchtend en steunend nam het trio de opdracht aan.

Exit Jack
Tijdens de presentatie bleek al snel dat de creaties van Jack net iets te bescheiden en subtiel waren voor wat de jury voor ogen had. Hij viel af, waardoor de ultieme finalestrijd tussen Jelte en Mirjan ging. En toen was het nog niet klaar.

Laatste opdracht
Jelte en Mirjan kregen nog één uitdaging... Ze hadden een bokaal, nu moest er nog een boeket in komen. Binnen 5 minuten moest het af zijn en dat bleek een pittige strijd. Ook voor de jury, die verhit overleg moesten voeren om tot een overwinning te komen. Maar uiteindelijk, na veel lovende woorden, viel de keus op Mirjan omdat ze zichzelf heeft overtroffen in de acht weken durende show.

Eigen zaak
De overwinning was voor Mirjan extra zoet omdat ze, in tegenstelling tot haar concurrenten, van huis uit geen echte bloemstylistenopleiding heeft gevolgd. De nuchtere moeder van 2 kinderen werkt "gewoon" in een tuincentrum. Met de hoofdprijs van 25.000 euro gaat ze een eigen zaak starten. 


Mirjan Strijker uit Pesse naar finale Hollands Beste Bloemstylist

Klik hier voor het interview (RTV Drenthe) 


Assen, 29 oktober 2015

Aan: betrokken partijen Warmtetour gemeente Hoogeveen

Geachte heer/mevrouw,

Op 10 november organiseert het Drents Energieloket een speciale informatieavond over het isoleren van je woning in De Wenning in Pesse. Alle inwoners van de gemeente Hoogeveen, en specifiek het dorp Pesse, zijn hiervoor van harte welkom.

De informatieavond is onderdeel van de Warmtetour van de campagne ‘Drent zit er warmpjes bij’, een initiatief van het Drents Energieloket. Het doel van de campagne is alle Drentse woningen warm, comfortabel en energiezuinig te maken en huiseigenaren te adviseren en te ondersteunen bij het isoleren van hun woning.

De Warmtetour zal dit najaar bestaan uit zeven bijeenkomsten, waarop inwoners informatie krijgen over isolatiemaatregelen (gericht op dak, vloer, gevel en beglazing), de financiële mogelijkheden en in contact worden gebracht met bedrijven. Daarnaast zijn het Drents Energieloket en ervaringsdeskundigen aanwezig om je te helpen met een onafhankelijk advies.

Het programma
De informatieavonden kunnen lokaal enigszins afwijken, maar bestaan globaal uit de volgende onderdelen:
- Welkom wethouder.
- Inhoudelijke presentatie over de mogelijkheden van isolatiemaatregelen (en presentatie resultaten wijkscan, indien van toepassing).
- Presentatie lokale initiatieven.
- Markt met bedrijven, Drents Energieloket, lokale initiatieven en ervaringsdeskundigen.
- Offertes en follow-up

Om inwoners te ondersteunen, bieden we ze de mogelijkheid aan om in te tekenen voor collectieve inkoop van energiebesparende maatregelen. Vanuit het Drents Energieloket zullen we deze interesses verzamelen en hieraan een vervolg geven. De intekenlijsten liggen bij de stand van het Drents Energieloket.

Datum en locatie
De warmtetouravond van de gemeente Hoogeven in op 10 november in het dorp Pesse. De informatieavond start om 19.30 uur in De Wenning (Veldbrake 5, Pesse). 

Het Drents energieloket is vanaf 18.15 uur aanwezig. Indien u ook een stand heeft, kunt u die tussen 18.30 en 19.15 uur inrichten. De avonden zullen rond 21.30/22.00 uur afgelopen zijn. Mocht u vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met Xandra van Zon van de Natuur en Milieufederatie Drenthe (info@drentsenergieloket.nl of 0592-311150).

De Warmtetour, onderdeel van de campagne ‘Drent zit er warmpjes bij’, trekt komend najaar door Drenthe. De Warmtetour is een initiatief van het Drents Energieloket; een samenwerking van de Drentse gemeenten, provincie Drenthe, Bouwend Nederland, Uneto-VNI, SLIM en de Natuur en Milieufederatie Drenthe.
www.drentziterwarmpjesbij.nl 


Met vriendelijke groet,

Xandra van Zon
Natuur en Milieufederatie Drenthe

© Natuur en Milieufederatie Drenthe
Hertenkamp 6
9401 HL Assen
Tel: 0592 – 311150
E-mail: info@nmfdrenthe.nl Groene werkgroep pakt Zwarte Water aan.

Het Zwarte Water, wie kent het niet. Menig Pessenaar heeft er vroeger gevist. Op zaterdag 7 november is de natuurwerkdag. Deze dag is een initiatief van Landschapsbeheer Drenthe. In samenwerking met Landschapsbeheer Drenthe en de groene werkgroep willen we het Zwarte Water aanpakken. 

Vanaf 9:00 tot 15:00 is iedereen van harte welkom om mee te helpen. De werkzaamheden bestaan uit snoeien, knippen en het water vrij maken. Materiaal hiervoor verzorgt Landschapsbeheer Drenthe.

Onder leiding van Hilko Bakker gaan we samen aan de slag. Die dag wordt u een lunch aangeboden door De Pioniers en Landschapsbeheer Drenthe. U kunt zich via Tamara Broeksmit opgeven voor deze dag. Voor contact gegevens zie Het Zaanddörpen Neis. 
Wij hopen op veel enthousiaste mensen die het leuk vinden om samen met andere dorpsgenoten in de natuur bezig te zijn. Ook kinderen mogen onder begeleiding 
van een volwassen meehelpen. 
Wat een bijzondere dagen voor de Posthoorn! 

*Voorbeeldschool (1 van de 20, landelijk)
*Schoolgruiten ingeloot
*Rijksmuseum, gratis bus(groep 5, 6 ,7 en 8)
*College van André Kuipers ingeloot( groep 7/8)

Voorleeskampioen 2015
Op vrijdag 16 november hebben we de Kinderboekenweek grandioos afgesloten met onze gezamenlijke voorleeswedstrijd in het speellokaal. De groepswinnaars streden tegen elkaar: toppers Fleur Woltinge, Myron Bulder, Hasse Strijker, Annemartien de Jonge, Bo ten Oever en Djen Takens lazen voor de hele school! Jury leden Henri Spijkerman en onze eigen meneer Bert hadden het er zwaar mee, maar kozen uiteindelijk tot winnares: Djen Takens! Zij mag de wisselbeker een jaar in huis houden.De Openbare Basisschool “De Posthoorn” te Pesse
is uitgekozen als voorbeeldschool
 

De Openbare Basisschool De Posthoorn te Pesse van Stichting Bijeen Hoogeveen is uitgekozen als landelijke referentieschool van School Aan Zet. 

School aan Zet is een landelijk onderwijsprogramma dat wordt uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van OCW en de PO-raad. School aan Zet versterkt scholen in hun ontwikkeling naar professionele lerende organisaties, die in staat zijn zichzelf continu te verbeteren: een lerende organisatie.

Wat is een lerende organisatie? In de school als lerende organisatie hebben schoolleiding en team een gezamenlijke visie. Het team draagt bij aan het vormgeven van de koers van de school en weet wat er van hen individueel wordt verwacht. Er heerst een collectieve overtuiging om op die manier het verschil te kunnen maken voor leerlingen. De lerende school heeft de blik naar buiten gericht, waardoor zij ontwikkelingen in de maatschappij en omgeving weet te verbinden aan de eigen koers. Kortom, de lerende school is uitdagend
en toekomstgericht.

Twintig basisscholen verspreid over het hele land zijn aangewezen als voorbeeldschool: dat zijn goede scholen en een voorbeeld als het gaat om de aanpak van een lerende organisatie. Een referentieschool staat open om haar kennis en/of aanpak met andere scholen te delen.

Het team van obs de Posthoorn voelt zich vereerd en ziet in deze voordracht een kans om leren van en met elkaar te stimuleren en zelf ook in ontwikkeling te blijven.Team obs de Posthoorn te Pesse:
Hilly Oldenbeuving (IBer), Henk Pinxterhuis(ICTer), Vincent Mennenga(groepsleerkracht), Annamarieke Edens(groepsleerkracht), Ingrid Hulzentop(groepsleerkracht), Aswin Mulder(onderwijsassistent), Rianne Renting(groepsleerkracht), Rosan Tissingh(groepsleerkracht), Sanne Leuninge(groepsleerkracht) en Géke Pinxterhuis(directeur)


Nederlands Kampioenschap “Working Equitation”
Op zaterdag 24 en zondag 25 oktober worden er bij Manege Smit in Pesse wedstrijden verreden om het eerste Nederlands Kampioenschap “Working Equitation”. Dit is in Nederland een vrij nieuwe tak van paardensport. De sport is afgeleid van het koeiendrijven in Zuid Europa, o.a. in Portugal en Italië is deze vorm van paardensport erg populair. 

De deelnemers moeten meerdere onderdelen rijden. Zo is er een heel “parcours”met allerlei obstakels, zoals een hek dat te paard geopend en weer gesloten moet worden, over een bruggetje lopen, achterwaarts door een “zigzag”stappen, een slalom en een hindernis. Belangrijk is dat het paard voldoende vertrouwen in zijn ruiter heeft en daarom allerlei “gevaarlijke”obstakels wil passeren. Het is leuk om naar te kijken, mede door het gebruik van muziek die de deelnemer zelf mee moet brengen. De wedstrijd begint beide dagen om 9.00 uur. Publiek is welkom en de toegang is gratis.


Seniorenmiddag in de Tamboer // Dinsdag 6 oktober 2015
De gezamenlijke ouderenbonden ANBO; KBO en PCOB hebben de Passagezaal weer gereserveerd voor een afwisselende en gezellige middag. Wethouder van de gemeente Hoogeveen de heer E. Giethoorn zal bij aanvang een korte toespraak houden.

De toneelvereniging “Door Vriendschap Verbonden” uit Hollandscheveld zal een luchtig blijspel opvoeren. Na de pauze zal Hennie Kuijer uit Ruinen optreden met “Lachen om de dagelijkse dingen”.

De voorstelling begint om 13.45 uur. Het toegangsbewijs/ programmaboekje (€ 10,00 inclusief pauzedrankje) is tevens lotnummer. De traditionele gratis verloting is direct voor het optreden van Hennie Kuijer gepland.

De toneelvereniging “Door Vriendschap Verbonden” uit Hollandscheveld zal een luchtig blijspel opvoeren. Na de pauze zal Hennie Kuijer uit Ruinen optreden met “Lachen om de dagelijkse dingen”.

De voorstelling begint om 13.45 uur. Het toegangsbewijs/ programmaboekje (€ 10,00 inclusief pauzedrankje) is tevens lotnummer. De traditionele gratis verloting is direct voor het optreden van Hennie Kuijer gepland.

Tevens donderdagmiddag 24 september en 1 oktober vanaf 13.30 uur tot 15.00 uur in Het Knooppunt aan de Jan Dekkerstraat 1 in Hoogeveen. Ook indien voorradig op 6 oktober voor aanvang in de Tamboer.


Groot deelnemersveld bij de eerste Pesserrun
Vrijdagavond 11 september klonk om 18.30 het startschot voor de eerste Pesserrun.
Een prachtige zomeravond , een snel parcours en ruim 300 enthousiaste deelnemers waren de ingrediënten voor een fantastisch nieuw hardloopevenement in Pesse.
In drie groepen vertrokken de jongste deelnemers vanaf Ontmoetingscentrum De Wenning  voor een ronde van 500 meter, 1 km of 2 km. Met 72 deelnemers was het een mooi deelnemersveld met fanatieke lopers.

Prijswinnaars 500 m tot 5 jaar
1e Julynn Huijsmans 3.10
2e Demi Slomp 3.42
3e Niels Eefting 3.45

Prijswinnaars 1 km van 6-9 jaar
1e Glen Morsink 3.52
2e Burt Mulder 4.00
3e Jelmer Rensing 4.04

Prijswinnaar 2 km van 10-12 jaar
Jongens
1e Nick de Roo 8.17
2e Ramon Ensing 8.50
3e Sebastiaan Lavell 9.03
Meisjes 
1e Caitlin Lavell 10.28
2e Lea Spirkova 13.27

Om 19.00 uur klonk het startsein voor de 5 km. Na de eerste kilometer in het dorp gelopen te hebben, ging de route buiten het dorp langs prachtig natuurgebied. Een kort onverhard stukje naar de Green Planet om vervolgens terug te lopen naar de start/ finish in Ontmoetingscentrum De Wenning.

De uitslagen:
Jongens tot 16 jaar
1e Jan Bouwknegt 17.20
2e Samuel Hofman 17.52
3e Arnold Westert 19.51
Meisjes tot 16 jaar
1e Eline Zomer 21.35
2e Marlieke Platen 27.09
3e Bo ten Oever 27.20

Vrouwen senioren 5km
1e Anouk Lindenholz 18.50
2e Annemieke de Lange 19.56
3e Ilona Stille 20.46

Vrouwen 40+ 5 km
1e Heidi Snijders 21.09
2e Yvonne Kamies 21.51
3e Danielle Slomp 22.28

Heren senioren 5 km
1e Djurre Hoeksema 15.57
2e Harm Jan Martens 15.59
3e Leon van der Lans 16.05

Heren 40 + 5 km
1e GertJan Tichelaar 18.11
2e Rob van der Graaf 18.15
3e Johan Stulp 19.16In deze eerste editie hebben zich 9 bedrijventeams aangemeld om mee te strijden voor de eerste plaats. Het team van de Gier Bloemen was te sterk voor de nummers 2 Mulderij en Partners en 3 Bouwteam Drenthe.

Ook de beste man en vrouw uit Pesse Arnoud Luten met een tijd van 18.44 en Karla ten Oever met een tijd van 23.43 werden verrast met een mooie bos bloemen.Stichting Pesserrun wil de ruim 50 vrijwilligers hartelijk bedanken voor hun inzet tijdens de voorbereidingen en op de dag zelf. Zonder jullie inzet was het niet mogelijk om deze run tot een zo groot succes te maken.

Verder gaat onze dank uit naar alle deelnemers, die mee hebben gedaan, van 3 jaar t/m 72 jaar jong. En de vele toeschouwers die alle deelnemers met groot enthousiasme hebben toegejuicht . Geweldig om te zien dat dit evenement echt voor iedereen is.

Als laatste gaat onze dank uit naar de vele sponsoren van de Pesserrun:Runnersworld Hoogeveen, Coop Koolhof, Mulderij en Partners, Stichting Muziek 2000,De Boer Pesse, BouwteamDrenthe, loonbedrijf van Beukelen,de Wolden Regiobank, Univé verzekeringen, Restaurant ’t Trefpunt, Geert Oosterkamp Bouwspecialist XXL, Wemmenhove, Pit administratiekantoor, Waninge Grondverzet, VVOP Ondernemend Pesse, Voortman Pesse, Ilona’s Kapsalon,Doorten Pesse, Bouwservice Staal, de Gier Bloemen,Rabobank,M.Pero handelsonderneming, AWF installatieservice,Schelhaas makelaardij, AllezFlex.nl, happyweight, Brunink Schilderwerken, van Slochteren Hoveniersbedrijf, Intersport Jan Bols, RC Shop Jurod, HJM X-ray services b.v., Voortman, HB Groenvoorzieningsbedrijf, KSN Keuringsservice Nederland, Takens bedrijfsvloeren, Smit Pesse, Jeanet Gerding Bodypoint en Dorpssmederij Pesse .

Graag tot 9 september 2016 voor de 2e Pesserrun!


Verbouwing in De Wenning
Tijdens de vakantie van De Wenning is er intern de verbouwing van start gegaan van de douche en kleedruimten. Na bijna 40 jaar was het volgens de huidige richtnormen noodzakelijk om de douchegelegenheid en de kleedruimten te renoveren. Het is een totale metamorfose geworden en het resultaat ziet er allemaal uiterst netjes en hygiënisch uit.

Met nog een paar kleine aanpassingen in het vooruitzicht, kunnen we de komende jaren een nette douche en kleedruimte aanbieden aan de vele sporters, verenigingen en leerlingen van de basisscholen.

Daarnaast hebben we via het Oranjefonds een bijdrage mogen ontvangen voor de renovatie van onze dames en invalidentoilet. Het was niet makkelijk toegankelijk voor de mindervalide mensen en de dames toiletten waren zeker ook aan renovatie toe.
Ook hierbij is het een enorme metamorfose geworden, met extra toilet erbij en een aparte ingang voor de mindervalide gasten.

De reacties van de bezoekers zijn allemaal enthousiast over het eindresultaat, een nette aanwinst voor ons gebouw. Een grote wens is uiteraard om op korte termijn ook het herentoilet aan te passen en er in dezelfde stijl een net en hygiënische toiletruimte van te maken. Maar hier word aan gewerkt.

Daarnaast hebben we de peuterspeelzaal voorzien van een nieuwe vloer. Met vereende krachten van ouders is ook deze zaal geheel opgeknapt. Ook hier is het resultaat een stuk mooier en netter geworden. Kortom we zijn trots dat we met elkaar De Wenning weer op verschillende fronten geactualiseerd hebben.

Bestuur St. Onmt. Centr. De Wenning


Gemeente wil verkoop kavels Pesse extra stimuleren
Wilt u uw eigen droomhuis zelf ontwer¬pen én zelf (laten) bouwen in één van de leukste dorpen van Drenthe? In een groene omgeving en ook nog vlakbij de A28? Dat kan in Pesse.

Kavels (waarop alle type woningen gebouwd mogen worden én aansluiting op gas 
mogelijk is) zijn nu te koop bij de gemeente. Daarnaast is de gemeente op zoek naar ontwikkelaars/bouwers voor de bouw van twaalf rijenwoningen en/of twee-onder-één-kapwoningen.

Gasleiding aanwezig en geen extra duurzaamheidseisen meer
Wethouder Anno Wietze Hiemstra: ‘Op de nieuwbouwlocatie in Pesse ligt nog geen gasleiding omdat we hier een duurzame woonwijk wilden realiseren. De extra duurzaamheidseisen die we stelden en de afwezigheid van een gasleiding was voor 
veel potentiele kopers reden om uiteindelijk niet een woning te bouwen op deze nieuwbouwlocatie. 

Op basis van deze reacties heeft het college besloten om geen extra duurzaamheidseisen meer te stellen en een gasleiding aan te leggen. Kopers hebben nu dus zelf de keuze of ze een energie-nul-woning plaatsen of gewoon willen bouwen volgens het bouwbesluit.’

Ontwikkelaars gezocht

De gemeente is op zoek naar ontwikkelaars/bouwers voor de bouw van twaalf rijenwoningen en/of twee-onder-één-kapwoningen. Geïnteresseerden kunnen inschrijven per twee of vier kavels. 

Een bod op alle percelen is ook mogelijk. Door de kavels per twee of meer te verkopen hebben lokale en kleinere bedrijven ook de kans om mee te bieden. Op deze manier wil de gemeente een snelle ontwikkeling van het gebied stimuleren. Kijk voor de prijzen en het inschrijvingsdocument op www.hoogeveen.nl.


De Antilopen
Belangrijke data om te noteren op uw kalender of in uw agenda 2015/2016.
Clubkampioenschappen zaterdag 10 oktober ‘15
Marsetoernooi Ruinen zaterdag 7 november ‘15
Herfstvakantie Week 43: 19 okt. t/m 23 okt. ‘15
Let op! Donderdag 22 okt. wel les (i.p.v. 17 dec.)

Jaarvergadering
Dinsdag 3 november ’15 aanvang 21:00 uur 

Pietengym
Donderdag 26 november ‘15 in de lessen van 16.00 tot 17.30.
Vrijdag 27 november voor de peuters.

Uitval lessen
i.v.m. generale toneel vereniging Donderdag 10 december ’15 geen les
Vrijdag 11 december ’15 geen les
i.v.m. kerstviering scholen Donderdag 17 december ‘15 geen les
Kerstvakantie Week 52 en week 53: 21 dec.’15 t/m 1 jan. ’16 geen les
Goede vrijdag Vrijdag 25 mrt. ‘16 geen peutergym
2e Paasdag Maandag 28 mrt. ’16 geen les
Mei vakantie + koningsdag Week 17 + 18: 25 april t/m 6 mei ’16 geen les.
+ hemelvaartsdag
2e Pinksterdag Maandag 16 mei ’16 geen les.

Flessenactie
Zaterdag 2 jan. ’16 – ’s morgens.

Voorjaarsvakantie
Week 9: 29 febr. t/m 4 mrt ‘16 geen les. 

Kijklessen
Donderdag 31 mrt.’16 
kijklessen voor alle gymgroepen tijdens de eigen lestijden.
Ouders, opa's en oma's zijn van harte welkom.

Beweegdiplomadag
Vrijdag 15 april ’15 (onder voorbehoud, voor peuters en kleuters,
zie info beweegdiploma)

Laatste les peutergym Vrijdag 8 juli ’16
Zomervakantie 18 juli t/m 26 augustus ’16 geen les.Lesprogramma: Seizoen 2015/2016.
Gym. Vereniging “De Antilopen” Pesse

Maandag:
16.00 tot 17.00 JONGENSGYM basisschoolgroep 3 en ouder.
17.00 tot 18.00 FREERUNNING basisschoolgroep 5 en ouder.
18.00 tot 19.00 SPRINGGROEP vanaf voortgezet onderwijs.

Dinsdag:
16.30 tot 18.30 TURNGROEP
18.45 tot 19.30 KIDS DANCE basisschoolgroep 4 t/m 6.
19.30 tot 20.15 STREETDANCE basisschoolgroep 7 en ouder.
20.15 tot 21.15 DANCE WORKOUT dames.

Woensdag:
19.30 tot 20.30 BOOTCAMP dames en heren.

Donderdag:
16.00 tot 16.45 KLEUTERGYM basisschoolgroep 1 en 2 (incl. beweegdiploma).
16.45 tot 17.30 GYMNASTIEK basisschoolgroep 3 en 4.
17.30 tot 18.15 GYMNASTIEK basisschoolgroep 5.
18.15 tot 19.00 GYMNASTIEK basisschoolgroep 6 en 7.
19.00 tot 19.45 SPRINGGROEP basisschoolgroep 8 en ouder.
19.45 tot 20.35 SPORTFIT 55+ dames en heren.
20.40 tot 21.40 AEROBIC/STEPS dames.

Vrijdag:
09.00 tot 09.45 PEUTERGYM (ouder & kind) v.a. ongeveer 1½ tot 4 jr.
(incl. beweegdiploma)

Waar:
in “de Wenning” te Pesse.
(Bootcamp vanaf het Pioniersveld achter “de Wenning”)

Vanaf maandag 17 augustus beginnen alle lessen weer.

Altijd 4 lessen gratis en NIET DUUR !

Contributies; (inclusief bondscontributie)
Jeugdleden € 29,75 per kwartaal
Peutergym € 18,75 per kwartaal
Aerobic/dance workout € 38,25 per kwartaal
Bootcamp € 38,25 per kwartaal
Sportfit 55+ € 32,75 per kwartaal
Turnselectie € 33,- per kwartaal


Voor een 2e persoonlijk lidmaatschap betaalt men altijd de helft.
Voorbeeld; gym en streetdance/kids dance of aerobic/step,
dance workout en of bootcamp.

Contact persoon: Elri ten Oever 06-30721786
E-mail: deantilopen@gmail.com  
Website: www.deantilopen.webklik.nl 
www.facebook.com/deantilopenpesse 
Pesser Bazar
Op zaterdag 12 september 2015 organiseert de Pioniers voor de 4de keer bij de speeltuin in Warreveen de Pesser Bazar. De opzet is dat bewoners van Fluitenberg, Stuifzand en Pesse hier de gelegenheid krijgen om hun waren te koop zetten.
Ook voor u vereniging of bedrijf is dit de gelegenheid om u te profileren.

Zorg dat u er bij bent op 12 september van 10.00 tot 14.00 uur. ( opzetten vanaf 9.00uur)
De pioniers zorgt voor brede PR in de media en een stukje entertainment.
Ook zijn er hele leuke activiteiten in de speeltuin georganiseerd onder begeleiding van juf Tamara. Kinderen kunnen ‘s morgens hiervoor een kaartje kopen. 

De Pioniers verzorgen de koffie en thee met iets lekkers en we gaan pannenkoeken bakken.
Stand plekken zijn kosteloos mits u een kraampje wil huren, dit kan tegen kostprijs. 
Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen verkopen en kopen. Opgave is wel gewenst. Als u een kraam wilt huren of u aan wilt melden graag contact opnemen met Jolanda Lindenhols.

Voor meer info kunt u contact opnemen met Jolanda Lindenhols of Tamara Broeksmit.

Allen tot dan!!!!Bijeenkomst Landschapsbeheer voor en door Pesse

Op woensdag 9 september om 20.00 uur is in ontmoetingscentrum De Wenning een bijeenkomst van Landschapsbeheer Drenthe. We zijn op zoek naar enthousiaste mensen uit Pesse en omgeving die mee willen denken over het onderhouden en bedenken van het groen rondom Pesse. Je kunt hier denken aan een ontdek pad, bloembakken, insectenhotel, beplanting, opfleuren van het dorp etc. Er is geld beschikbaar gesteld door de gemeente en wie wil er nou niet een kleurrijk dorp! Komt allen en denk samen met De Pioniers mee.


INSCHRIJVING IS AL VOLGEBOEKT.....

Voorwaarden Tractortoertocht 2015

• De tractor is verzekerd.
• De organisatie is niet aansprakelijk voor welke schade dan ook.
• Iedere deelnemer doet op eigen risico mee.
• Houdt u aan de verkeersregels.
• U bent in het bezit van een geldig rijbewijs/tractorcertificaat.
• Houdt minimaal 15 meter afstand van uw voorganger.
• Laat eventuele inhalende automobilisten er tussen, 
DENK AAN VEILIGHEID voor u en ander verkeer!
• Volg de instructies van verkeersregelaars op sommige knelpunten.Loopbaanadviseur en -coach `Het Zicht` organiseert vanaf 27 augustus 
wekelijks een `Inloopspreekuur Loopbaanadvies` bij Green Planet in Pesse. 

Van 09.00 uur tot 10.30 uur kun je vrijblijvend terecht met al je vragen 
omtrent je loopbaan, studie of werk. 

Natuurlijk is het ook mogelijk alleen voor jezelf een afspraak te maken. 

Heb je vragen of belangstelling. Laat het me weten via; 
info@hetzicht.nl  of 06-40952052 of loop
gewoon binnen bij Green Planet te Pesse.

De koffie staat uiteraard klaar.

Met vriendelijke groet,
H. Zantinge


Jens Jurn Streutker naar Emmen
(klik op de foto of de link hierboven)FESTIVAL OP FIETSE

Nog even in het kort:
15.00 begint het festval.
15.15 komt RTV Drenthe aan met William Bossing van Mooi Wark.
Mooi Wark gaat nog optreden.
Springgroep geeft een demonstratie op de airtumblingbaan.
Freerunning jongens doen een demonstratie.
Deze demonstraties zijn kort.
Verder kan iedereen mee doen met de sporten.
Freerunning, airtumblingbaan, voor peuters en kleuters zijn er ook leuke activiteiten.
Daarnaast is er nog een bootcampcircuit voor volwassenen.
Dit is voor leden, maar ook voor niet-leden, het zou wel mooi zijn dat er een aantal mee kunnen doen.
Dus voor jong en oud sportieve kleding aan.
16.00 vertrekt RTV Drenthe en daarna is er nog een kleine uitloop en zullen we weer gaan opruimen.

Oproep:
Wie heeft tijd om vanaf 14.00 mee te helpen met opbouwen?
Er moeten nogal wat materialen naar buiten gebracht worden.
Vele handen maken licht werk.
Na afloop moet alles weer opgeruimd worden, ook dan kunnen we wel wat extra hulp gebruiken.

Het weer.
Het wordt heel warm, er wordt gezorgd voor drinkwater.
Tot nu toe gaat het gewoon door, mocht het afgelast worden dan proberen we dit ook zo snel mogelijk te laten weten.


Ludiek startschot vriendenstichting Zorgkwekerij Blinkende Wilg in Pesse

Zorgkwekerij Blinkende Wilg heeft 20 juni zijn open dag gehouden. De deelnemers hadden hun familie , vrienden , begeleiders en medebewoners uitgenodigd voor een bezoek. Buurtbewoners en relaties van de zorgkwekerij zorgden ervoor dat de opkomst geweldig was. 
Er viel ook wat te vieren op deze gelukkig droge dag. Het startschot werd gegeven aan de vriendenstichting. Bestuurslid Winda Veldman gaf uitleg hoe de dagbesteding nog meer ontwikkelingsgericht kan zijn voor de deelnemers. 
Hierna was het tijd voor onze speciale gast en dat was niet minder dan onze eigen (look- a -like) prinses Beatrix. Zij onthulde het nieuwe logo en kreeg daarvoor een hartverwarmend applaus. 


Daarna was het tijd voor de speurtocht. De deelnemers konden laten zien wat ze allemaal doen. Meehelpen met het beantwoorden van de meegegeven vragenlijst werd oogluikend toegestaan. De winnaar met de meeste juiste antwoorden verdient de appeltaart, gemaakt door de moeder van een deelnemer.
De vriendenstichting is op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om vanuit hun professie, hobby of interesse de dagbesteding van onze deelnemers te verrijken. Mocht u uw talent in kennis of vaardigheden willen delen, dan zouden we het zeer op prijs stellen als u contact met ons zou willen opnemen.


Sociale buurtpreventie Pesse

Beste dorpsbewoners van Pesse. In verband met de toe nemende inbraken in ons mooie dorp is met toestemming van de wijkagent een buurt app in het leven geroepen. 

Wat houd dit in?

Het is een whatsapp groep voor maximaal 100 personen. In deze app kunnen verdachte personen gemeld worden in het dorp, natuurlijk nadat de politie is gebeld. Heb je vragen of het wel een verdachte situatie betreft? Dan kun je dit natuurlijk ook in de groep gooien. Belangrijk is wel dat de politie niet gepasseerd wordt. Dus bij een verdachte situatie of heterdaad inbraak oid eerst de politie bellen. Hierna kun je de bewoners in Pesse op hoogte brengen middels de app. 

Waarom deze app?

De app is in het leven geroepen om de bewoners in Pesse waakzamer te maken. Het is een preventieve maatregel en hierdoor sneller verdachte situaties te herkennen en daardoor snel op te kunnen anticiperen. 

Hoe aan te melden?

Je kunt je aanmelden via het mailadres: buurtpreventie.pesse@gmail.com 
Je stuurt een email naar dit adres onder benoeming van je adres, telefoonnummer en naam. Je krijgt daarna een bevestiging van je registratie. 


Voorwaarden van de aanmelding.

Omdat er maar 100 personen in de groep kunnen, is een voorwaarde dat er maar 1 persoon per huishouden in de groepsapp kan. Tevens moet je inwoner zijn van Pesse. Als je bent toegelaten in de app is het de bedoeling deze alleen te gebruiken waarvoor deze in het leven is geroepen, dus geen nutteloze foto's en of moppen in de groepsapp. Foto's alleen toevoegen in de groepsapp als je een foto hebt gemaakt van verdachte voertuigen of verdachte personen. Mocht je niet voldoen aan de voorwaarden, dan zal dit per mail aan je kenbaar gemaakt worden. Mocht je nutteloze info delen in de groepsapp dan zal je verwijderd worden. 


Wat wordt er gedaan met de gegevens die worden doorgeven aan het mailadres? 

Deze gegevens worden op geen enkele wijze verstrekt aan derden en enkel alleen gebruikt worden, waarvoor deze verstrekt zijn. 


Word ik nagetrokken door de politie? 

Nee u wordt niet nagetrokken door de politie. Dit betreft een burger initiatief en politie speelt hier geen rol in. De app moet worden gezien als een verlengstuk van burgernet.

Bij vragen kunt u contact opnemen met het onderstaande mailadres.
buurtpreventie.pesse@gmail.com 

Vriendelijke groet,
Buurtpreventie Pesse


Voor iedereen die hard loopt en voor iedereen die geïnteresseerd
is in blessure vrij lopen en / of meer wil weten voeding!

Op woensdag 1 juli om 20.00 uur in de Wenning verzorgen Henk van der Hoek
en Jaap Broekman een avond, die voor zowel beginnende als gevorderde lopers zeer interessant is.

Henk van de Hoek neemt jullie mee in het blessurevrij hardlopen.
Na de theoretische uitleg kan je het lopen in de praktijk zelf ervaren.
Informatie over de presentatie heb ik als bijlage toegevoegd.
Jaap Broekman zal een presentatie verzorgen over goede voeding.

19.45 uur inloop
20.00 uur welkom
start presentatie blessurevrij lopen Henk

Presentatie: low impact running

Hardlopen, het lijkt zo gemakkelijk. Paar schoentjes aan, een stukje asfalt voor de deur
en gaan met die banaan! Ondanks dit ogenschijnlijke gemak raken vele hardlopers geblesseerd. Het komt zelfs zo vaak voor dat menigeen dit accepteert als een feit waaraan je toch niets kunt doen.

De laatste jaren zijn meerdere stromingen van alternatieve hardloopmethoden ontstaan. 
Enkele bekende voorbeelden hiervan zijn Chirunning, Poserunning en barefootrunning. 
Deze looptechnieken kenmerken zich door een minder belastende landing, gebruik maken 
van de zwaartekracht en een over het algemeen wat hoger dan gemiddelde pasfrequentie. 
Het aantal lopers dat  er blessurevrij mee loopt  groeit gestaag.

Op deze avond zal Henk van der Hoek (fysiotherapeut, hardlooptrainer en enthousiast Pose-runner) een aantal belangrijke zaken omtrent "low impact running" presenteren. Eerst is er een theoretische inleiding. Vervolgens wordt deze theorie in een workshop van een ruim halfuur omgezet in de praktijk van "blessure-vrij (blessure arm)" hardlopen. 

20.30 uur korte pauze + verdeling in 2 groepen

1 groep buiten ervaren lopen Henk

Start presentatie voeding Jaap Broekman
In 2 groepen 
Om 21.00/21.15 uur wisselen van groep

Einde uiterlijk 22.00 uur.

Opgeven:
Opgeven kan door een mail met naam / namen te sturen naar pesserrun@gmail.com.
Geef in de mail ook aan of je de theorie van blessurevrij hardlopen in de praktijk wilt 
oefenen (graag dan in sportkleding komen). Er kunnen maximaal 2 x 20 personen meedoen met de praktijkles.

Vol=vol! >> geldt dus alleen voor het praktijkgedeelte. Theorie en voedingspresentatie 
kan door iedereen worden gevolgd die zich heeft aangemeld.

Kosten:
De presentatie bijwonen is GRATIS!
Consumpties , koffie en thee bij binnenkomst en in de pauze, zijn voor eigen rekening!

Mochten er vragen zijn laat dan een berichtje achter op pesserrun@gmail.com.


Hoogeveen klaar met ‘terreur' Pessenaar
PESSE/HOOGEVEEN - Ontlasting in post aan de gemeente, seksadvertenties op internet. Voor de gemeente Hoogeveen is de maat vol. Maandag is aangifte gedaan tegen een man uit Pesse.

Het gaat om een uitkeringsgerechtigde, die ambtenaren van het Werkplein (sociale dienst) en het gemeentebestuur al jaren met brieven en mails bestookt. Hij voelt zich onrechtvaardig behandeld door de gemeente. De toon en kwalificaties in de epistels, die ook aan deze krant zijn toegestuurd, werden steeds harder en persoonlijker van aard.

'Alle perken te buiten'
Volgens burgemeester Karel Loohuis is de man na recente mails en acties echter ‘alle perken te buiten gegaan.' ,,Hij heeft ontlasting in post aan de gemeente gestuurd en de persoonlijke gegevens van een medewerkster op sekssites gezet.''

Het gaat om een afdelingshoofd. In twee recente, breed verstuurde mails noemde de Pessenaar haar ‘de hoer van Hoogeveen'. Ook verspreidde de man haar foto en mobiele telefoonnummer.

Volgens Loohuis heeft de betrokken ambtenaar daar erg veel last van. ,,Dat gaat tot aan haar kinderen aan toe, die er ook op aangesproken worden. Dit is echt ontoelaatbaar.''

Smaad, laster en dreigementen
In de aangifte bij de politie maakt de gemeente melding van smaad, laster en dreigementen aan het adres van ambtenaren. Loohuis: ,,We zijn al heel lang met deze meneer in gesprek en hebben er alles aan gedaan om er op een fatsoenlijke manier uit te komen. Als gemeente zijn we wel wat gewend, maar na deze praktijken trekken we een lijn.''

Eind vorig jaar legde de gemeente de man al een gebouwenverbod op, omdat hij medewerkers en bestuurders herhaaldelijk lastig viel en bedreigde. Hij mocht zich toen drie maanden niet vertonen in openbare gebouwen van de gemeente. Loohuis: ,,Dat is nu omgezet in een permanente maatregel.''

Persoonlijkheidsstoornis
In april van dit jaar ontnam de voorzitter van de gemeenteraad de Pessenaar als inspreker het woord vanwege kwetsende uitingen over de ambtelijke organisatie die hij onder andere ‘dictatoriaal en misdadig' noemde.

De Pessenaar heeft naar zeggen een persoonlijkheidsstoornis. ,,Ik kan niet tegen dwang en autoriteiten'', schrijft hij. ,,Dit is later ook bevestigd door een door de gemeente ingehuurde keuringsarts van het UWV in een medisch rapport.'' Loohuis wil daarover alleen kwijt dat de gemeente in het hele proces advies heeft gekregen van een OGGZ-arts. ,,Die is bij elke stap betrokken geweest.''Huisdier vermist?
Bij o.b.s. de Posthoorn loopt al dagen een bruin/zwart gestreepte poes.
Wie kent de eigenaar?

Bericht van: mw. G. Pinxterhuis 
emailadres = obsdeposthoorn@bijeen-hoogeveen.nl 


Herinrichting Dorpsstraat bijna klaar
Ook al heeft de aannemer al de oplevering achter de rug van de herinrichting van de Dorpsstraat in Pesse, nog altijd wordt er hard gewerkt om alles af te krijgen. Het gaat hierbij om het deel zelfwerkzaamheid, dat door diverse vrijwilligers uit het dorp wordt gedaan. 

De bredere trottoirs zijn nu bijna gelegd en wordt de laatste hand gelegd aan het deel bij de onderdoorgang van de A28 en bij de Beilerstraat. Nog enkele avonden zal er worden doorgewerkt en dan kan gesproken worden een geklaarde klus. Een woord van dank gaat uit naar alle vrijwilligers (in welke vorm van hulp dan ook) die hebben meegewerkt om dit resultaat te bereiken. Weer een project waar Pesse en de inwoners van het dorp trots op (kunnen) zijn!


Cafe De Falieberg Zuidwolde wint Horeca voetbal toernooi in Pesse
Afgelopen zondag voor de 3e keer het Horecavoetbaltoernooi op sportpark De Marke 

Precies 12 teams uit Pesse, Echten, Zuidwolde, Stuifzand, Dwingeloo, Alteveer Kerkenveld, Hoogeveen, Rogat enzovoort deden vandaag mee aan een sportief en gezellig toernooi.

Op de 2e plaats is geeindigd De Wenning in Pesse, ontmoetingscentrum en op de 3e plaats Restaurant De Muziekant/De Raket Rogat. Daarna nog een super mooie after party en een geslaagde, gezellige dag!!


SURVIVAL IN TIENDEVEEN
Dit jaar organiseert Survival Tiendeveen de 10de editie van de grote survival en jeugdsurvival Tiendeveen. De beide survivals vinden dit jaar gelijktijdig plaats op 19 Juni. Vanaf eind Januari is de werkgroep al bezig wekelijks met de voorbereidingen. Het voorbereiden zit in het kijken en lopen waar je langs wilt gaan toestemmingen vragen aan de betreffende eigenare van bos en landerijen.

Het bedenken van de route beschrijvingen en natuurlijk de opdrachten die de teams onderweg tegenkomen. De opdrachten zijn weer zeer divers over en door water in de lucht en over en misschien wel onder de grond. De grote survival is dit jaar 21 km lang met een 20tal opdrachten. Hier doen de deelnemende teams 8 tot 14 uur over afhankelijk als ze goed lopen of verkeerd lopen. 

De Jeugdsurvival is dit jaar 10.2 km met 12 opdrachten en net als de grote survival zeer divers. De teams doen hier 4 a 6 uur over. Op de dag/nacht van de Survivals zijn er ongeveer 70 vrijwilligers actief om de survivals te doen verlopen Denk hierbij de bouw ploeg die vanaf 7.30 alle opdrachten opbouwen en na afloop weer af te breken Bij elke opdracht staan 2 personen die toekijken en noteren dat de teams de opdrachten goed doen en natuurlijk de start en finisch en de mensen achter de bar in het M.F.C De Eiken

Lijkt je het leuk toe om mee te doen dat kan uiteraard maak dan eeN team bestaan de uit minimaal 5 of maximaal 6 personen. Dit geld voor beide survivals.

Het opgave formulier voor de beide survivals staan op http://survivaltiendeveen.nl 
We zijn ook te vinden op facebook https://www.facebook.com/survivaltiendeveen 

Werkgroep Survival Tiendeveen
 

Kleurenrun in Pesse!
5 juni is het zover, een kleurrijk hardloop evenement door de straten van Pesse!
Wij als organisatie zijn druk bezig met de laatste voorbereidingen en hebben ook een beetje jullie hulp nodig! 

Wij willen graag dat de lopers een fantastische ervaring krijgen. Daarom lijkt het ons leuk dat de straten langs de route versierd worden en dat langs de route veel supporters staan om de lopers aan te moedigen met eventueel muziek of geluid! 

ROUTE

Als je meedoet kom dan zo wit mogelijk gekleed, zodat de kleuren mooi op je kleding te zien is. Het poeder wat je over je heen krijgt is maïszetmeel en dus geheel milieuvriendelijk. Om de lopers zo veilig mogelijk te laten lopen wordt de weg van de route ongeveer een uurtje afgezet. Dit zal zijn van 1915 uur tot 2015 uur. 

De start voor de kinderrun is om 1900 uur en de “grote” kleurenrun zal om 1930 uur gaan starten. Alle mensen die zich hebben aangemeld kunnen zich melden in de Wenning die avond om daar hun startnummer + zonnebril te halen!

Wij willen ook onze sponsoren bedanken, mede dankzij onze sponsoren kunnen wij deze kleurenrun organiseren! Onze sponsoren zijn: Stichting Welzijnswerk Hoogeveen, Runnersworld, de Smederijen, Coop Koolhof Pesse, Gree’s Feestwinkel, Wegrestaurant de Raket, loonbedrijf Jansen, Doorten Pesse, Green Planet Pesse en stichting Muziek 2000.
Wij als organisatie gaan de laatste dingen voorbereiden, tot 5 juni!
  
Lara Boode zingt Dizze Leegte tijdens het Liedtiesfestival

Zangeres Lara Boode uit Pesse is geselecteerd voor de finale van
het Dreents Liedtiesfestival.

Lara zingt in verschillende talen: Frans, Spaans, Engels, Italiaans, Nederlands, 
Fries et cetera. Lara's moedertaal is Drents en het werd dus tijd om het Drentse lied
toe te voegen aan haar repertoire. Delia Bremer schreef de tekst, Gijs Kos (Pesse) 
en Ron Saan maakten de compositie voor het lied 'Dizze leegte'.

De demo werd opgestuurd en uit meer dan dertig inzendingen werd 'Dizze leegte' geselecteerd voor de finale.

http://www.rtvdrenthe.nl/video/dlf-2-lara-boode 

De finale wordt donderdag 14 mei live uitgezonden door RTV Drenthe.

SV Pesse organiseert 9 mei in samenwerking met de KNVB een Vriendinnen dag

SV Pesse kent sinds een jaren een afdeling dames- meisjesvoetbal. Het meisjesvoetbal kende de afgelopen jaren een behoorlijke toename. We ontdekken dat de meisjes veel plezier hebben aan het voetbal. Dit plezier willen wij graag delen met meisjes die nog 
geen lid zijn van SV Pesse.

Alle meisjes van SV Pesse mogen 9 mei hun vriendinnetje, buurmeisje of nichtje meenemen om samen te voetballen. De Vriendinnen dag van SV Pesse op sportcomplex 
De Marke begint om 9.30 uur. Tijdens deze vriendinnen dag voetballen de in hun eigen leeftijdsgroep een morgen met elkaar en staat het plezier voorop. Doel van deze dag is om meisjes en hun ouders kennis te laten maken met de voetbalsport en met het meisjesvoetbal bij SV Pesse.

Op dit moment heeft SV Pesse een 2 Vrouwen teams. Het 1e komt uit in de 3e klasse, 
het 2e in de 5e klasse. Onze MB’s komen uit in de 1e klasse en onze MC’s in de 2e klasse. Op dit moment telt onze damesafdeling ongeveer 70 leden. 

Meer informatie over meisjes en damesvoetbal bij SV Pesse is te vinden op www.svpesse.nl. Aanmelden voor deze vriendinnen dag kan via een mailtje naar: roelof.winters29@gmail.com. Vermeld bij de aanmelding wel de volgende gegevens: 
Je naam, adres, woonplaats, geboortedatum, e-mail adres en of je al lid bent van een vereniging. 


Geplaatst: 6 april 2015

24 april voordelige rijbewijskeuringen in Westerkim 

Verloopt uw rijbewijs binnen een half jaar en heeft u een medische keuring nodig omdat u 75 jaar of ouder bent, of omdat u om medische redenen moet worden gekeurd voor het verlengen van uw rijbewijs B/E? Maak dan nu alvast een afspraak voor de rijbewijskeuring in Hoogeveen. De prijzen zijn inclusief BTW. 

Locatie: Verzorgingshuis De Westerkim | Hoogeveen, Bosboomstraat 26
Tarief: € 30,00 voor de 75+ B/E keuring, € 50,-- voor chauffeurs jonger dan 75 met C/D/E rijbewijs 

Data: 24 april, 30 april, 11 mei en vervolgens eens per weeek.
Ook houders van een taxipas kunnen hier terecht; deze keuring kost € 50,--. 

Afspraak maken
Wilt u meer informatie over deze rijbewijskeuring, of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met het afsprakenbureau (09.00 – 18.00 uur): 0516-514574 of 06-14716543  Online afspraak maken: http://rijbewijskeuringen.wix.com/rijbewijskeuringen 

Let op: Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken. 

Meenemen voor de keuring
Voordat u naar de keuring gaat dient er eerst bij de gemeente een Eigen Verklaring met Geneeskundig Verslag gekocht te worden. De voorzijde van het formulier vult u alvast thuis in. Verder is het van belang om mee te nemen naar de keuring: uw rijbewijs, een klein beetje urine in een urinecontainertje en eventuele medicatie. Een bezoek aan de opticien voor (gratis) controle van de ogen is aan te raden indien uw ogen of bril het laatste jaar niet zijn gecontroleerd. Nieuwe glazen/lenzen kunnen een eventuele herkeuring voorkomen. 

De verwerking en beoordeling van de Eigen Verklaring door het CBR kan tot 3 maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt om ten minste 4 maanden voor het verlopen van de geldigheid van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring. 
Ook inwoners uit omliggende gemeenten zijn van harte welkom.


Geplaatst: 10 april 2015

PROJECT “ VISSEN “ START OP OBS DE POSTHOORN IN PESSE!
Dinsdag 7 april 2015 was de start van het schoolbrede project “vissen “ op Obs De Posthoorn in Pesse. Nadat alle leerlingen zich om half negen bij de tribune verzamelt hadden, stonden de oudste en de jongste leerling klaar met het zogeheten 
“ vissenlint “.

Deze werd doorgeknipt door beeldend kunstenares Chantal de Wolde waarmee zij het “startschot “gaf voor het project. Chantal zal 2 dagen met alle leerlingen aan de slag gaan om een “schoolkunstwerk “ te gaan maken, alle kinderen maken samen het, ongetwijfeld spannende, “monsterlijk vissenbos “.

De leerlingen van de groepen 7 en 8 zijn vandaag begonnen met het timmeren van een groot raamwerk. De leerlingen van de groepen 5/6 zullen zeeplanten en zeemonsters gaan timmeren en schilderen en de allerjongste leerlingen van de groepen 1 t/m 4 zullen volgende week verder gaan met het maken van de “ zeemonsters “.

Vanaf volgende week starten de ontdekpaden en op donderdag 30 april 2015 is er een kijkavond op Obs De Posthoorn van 18.00 u tot 19.00u voor alle kinderen, ouders, opa’s en oma’s en alle overige belangstellenden!
Pesse.com / 01-04-2015
Website in een compleet nieuwe jas!
Vanaf vandaag is de vernieuwde website van Pesse.com beschikbaar op internet. De oude website was al meer dan 5 jaar oud en nodig aan een opfrisbeurt toe. Met name de menustructuur en achtergrond is compleet veranderd. Verder is de opbouw van de pagina's eenvoudiger gehouden. Op deze manier ziet de website er weer fris uit en kan deze weer jaren mee.   

 
De Wenning ontvangt € 15.000,= / 30-03-2015
Subsidie van het Oranjefonds

Ontmoetingscentrum De Wenning staat aan de vooravond van een verbouwing 
die het pand optimaal bereikbaar moet houden. Entree en toiletgroep worden aangepast. De verbouwing is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van het Oranje Fonds.

Pesse is een dynamisch dorp met een rijk verenigingsleven. Kloppend hart van het dorp is ontmoetingscentrum De Wenning. In toenemende mate werd het bestuur aange- sproken op de beperkte fysieke toegankelijkheid van het gebouw. Voor mensen die minder goed ter been zijn, is de hoofdentree met zware deuren bijna een onneembare hindernis. In het gebouw is het invalidentoilet geïntegreerd in de ruimte van het damestoilet. Heren die minder goed ter been zijn, moeten dus via het damestoilet naar het invalidentoilet. Om De Wenning voor iedereen goed bereikbaar te houden, is een verbouwing noodzakelijk. Daarvoor werd een subsidie aangevraagd bij het Oranje Fonds.

Pesse is een dynamisch dorp met een rijk verenigingsleven. Kloppend hart van het dorp is ontmoetingscentrum De Wenning. In toenemende mate werd het bestuur aangesproken op de beperkte fysieke toegankelijkheid van het gebouw. Voor mensen die minder goed ter been zijn, is de hoofdentree met zware deuren bijna een onneembare hindernis. In het gebouw is het invalidentoilet geïntegreerd in de ruimte van het damestoilet. Heren die minder goed ter been zijn, moeten dus via het damestoilet naar het invalidentoilet. Om De Wenning voor iedereen goed bereikbaar te houden, is een verbouwing noodzakelijk. Daarvoor werd een subsidie aangevraagd bij het Oranje Fonds.

“Lokale samenleving leefbaarder”
Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds: “Het Oranje Fonds wil graag op een duurzame manier de sociale kant van de samenleving stimuleren. Onze bijdrage aan dit project in Pesse is daarvan een uitwerking. We verwachten dat, mede door onze steun, dit project succesvol zal zijn en de lokale samenleving leefbaarder maakt.”
Aanvullende fondsenwerving en zelfwerkzaamheid moeten het mogelijk maken het volledige plan van De Wenning uit te voeren. De eerste werkzaamheden beginnen binnenkort.

Koninklijk beschermpaar
Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het € 28,7 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt onder meer gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds. 

GEPLAATST: maart 2015

Bericht op RTV Drenthe


  © 2015 Pesse.com