Pesse.com

Bijgewerkt op donderdag 16 februari 2017   


 
 

 NIEUWS 2017

Nieuws uit 2016: klik hier
Nieuws uit 2015: klik hier


Blokzijl en Derks winnen voor de tweede keer Gepa Open

PESSE – De zevende editie van het Gepa Open koppeldartstoernooi in de Wenning te Pesse is gewonnen door Bertin Blokzijl en Rick Derks. Zij schreven in 2014 ook al de vierde editie op hun naam. Dit jaar wonnen Blokzijl en Derks de finale van Martijn Meinen en Jan Nijmeijer. Het prestigieuze darttoernooi zat net als vorig jaar vol, maar door afmeldingen bleven er 61 koppels over. 

De koppels werden eerst verdeeld over poules van vier koppels en drie poules van drie koppels. De nummers één en twee van elke poule gingen door naar de winnaarsronde en de nummers drie en vier gingen naar de verliezersronde. Daarna werd er verder gespeeld via een knock-outsysteem. 

Uiteindelijk bleken Blokzijl en Derks de beste spelers in de winnaarsronde. 

In een spannende finale versloegen zij het duo Meinen en Nijmeijer met 4-2. In de verliezersronde trokken Ronald van de Hof en Kevin Vermaning aan het langste eind door in de finale met 3-0 te winnen van Tjeerd-Dirk de Jager en Edwin de Jong. De prijs voor beste Pesserkoppel ging naar Wiebo Bouwmeester en Antoine Feijen. De tweede plek ging naar Ruben Waninge en Jurgen van Dijk. De hoogste finish van het toernooi was 140 punten en werd door drie koppels gegooid: Matthijs van der Velpen/Jeffrey Schonewille, Martijn Meinen/Jan Nijmeijer en Jasper Arends/Wesley Kranghand. Meinen en Nijmeijer gooiden als koppel ook de meeste 180’ers: 4 stuks. 

,,Ook dit jaar was het weer een geslaagd toernooi, waarbij gezelligheid en darts samen kwamen. We zijn dan ook heel tevreden over het verloop van het toernooi.”, aldus de trotse organisatoren van het Gepa Open Koppeldartstoernooi. ,,We willen alle sponsoren, vrijwilligers en deelnemers hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan het zevende Gepa Open Koppeldartstoernooi.” 

Eerste acht winnaarsronde:
1. Bertin Blokzijl en Rick Derks
2. Martijn Meinen en Jan Nijmeijer
3. Douwe Rinkes en René Spijker 
4. Dominggus Unitli en Bennie Tehupuring
5/8 Stefan van Dalen en Jan Kats
5/8 Wesley Kranghand en Jasper Arends
5/8 Frank Zwiers en Thijs van Roessel
5/8 Maikel en Martin Profijt


Eerste acht verliezersronde:
1. Ronald van de Hof en Kevin Vermaning
2. Edwin de Jong en Tjeerd Dirk Jager
3. Ronald Barelds en Edwin van Weezep
4. Danny Doldersum en Serwin de Ruiter
5/8 Gerhard Kruid en Koos Kerstholt
5/8 Matthijs van der Velpen en Jeffrey Schonewille
5/8 Marcel Faken en Arjan Faken
5/8 Alfred Wever en Jerry Beugelink

Winnaars Pesserkoppel:
1. Wiebo Bouwmeester en Antoine Feijen
2. Ruben Waninge en Jurgen van Dijk
3. Jeffry Brus en Julian Hup
4. Sander van der Sleen en Martin Pero

Impressie via Youtube: klik hier!


Theun Krikke exposeert in De Compaen

Theun Krikke op de trap van De Compaen. Foto Delibre

HOOGEVEEN „Een lichtval, een emotie, een blik, een mens of de natuur. Het overvalt me, inspireert me en ik wil het op doek zetten”, aldus kunstenaar Theun Krikke uit Pesse.

Theun Krikke exposeert van 30 januari tot 31 maart in De Compaen in Hoogeveen.
De kunstenaar is al van jongs af aan bezig met tekenen en schilderen. Hoewel hij autodidact is, heeft hij hier en daar zijn licht opgestoken bij collega-schilders en 
daardoor veel geleerd. In verschillende cursussen heeft hij diverse technieken uitgeprobeerd, die in zijn werken te zien zijn. Inspiratie haalt hij uit het dagelijkse 
leven en uit onverwachte ontmoetingen.

Vooral licht blijft hem boeien. Het blijft een uitdaging om dat licht te pakken te krijgen op het doek. Emotie vind hij in zijn werk echter het belangrijkste om weer te geven. In opdracht schildert de kunstenaar portretten van personen en (huis)dieren.

De kunst exposities in De Compaen worden door organisatiebureau Delibre gecoördineerd. Eignaar van Delibre, literair en beeldend kunstenares Delia Bremer, is daarom
altijd op zoek naar kunstenaars die graag hun werken willen tonen aan een groot bedrijvennetwerk. Kunstenaars kunnen contact opnemen met Delia Bremer
via info@delibre.nl of 0528- 373766.

Bedrijfsverzamelgebouw De Compaen is gevestigd aan de De Vos van Steenwijklaan 75.


Voorleesontbijt bij Obs De Posthoorn in Pesse

Op woensdag 25 januari was het voorleesontbijt in alle groepen. In de onderbouw werd voorgelezen uit “De Kleine Walvis” door mevr. Marga Schonewille (werkzaam bij Stichting Bijeen) en in de bovenbouw uit “Meester Jaap” door dhr. Arend Steenbergen, ( raadslid, boer en voorzitter van SV Pesse). De kinderen hebben genoten!


Kids Skills voor De Posthoorn

De scholing “ Kids Skills “ is succesvol afgesloten door het team van Obs De Posthoorn in Pesse. Nu zijn ze nog beter in staat om samen met de leerlingen goede kindplannen op te stellen!


IJsfestijn in Pesse met Obs De Posthoorn!


Er ligt ijs en dat betekent natuurlijk…..schaatsen! Het team van Obs De Posthoorn heeft in samenwerking met de OR en enkele ouders er voor gezorgd dat er vanochtend een prachtig ijsfestijn te beleven viel voor de leerlingen. Er was een leuke wedstrijd georganiseerd voor jong en oud en veel belangstellenden stonden te genieten aan de kant. 
De ijsbaan lag er prachtig bij, knap werk van IJsvereniging De Hoekskamp in Pesse want als er ijs ligt, moet iedereen er bij zijn!
Julian Doorten en Niels van Eck (Pesse) breiden uit
naar Londen met Storage Share


IJsvereniging de Hoekskamp
Dag ijsliefhebbers,

Het heeft afgelopen nacht flink gevroren met -8. IJsdikte op dit moment is 4 cm. Dat betekent dat er bijna 3 cm moet aangroeien aankomende 24 uur, maar dit is mogelijk !!
1 cm ijsaangroei per 6 uur bij -5

Morgenvroeg sturen we de nieuwe ijsdikte om 10.00.

Duimen��

Groetjes

Jeroen 
Rene
Kor 
JaapKerstmaaltijd in De Wenning, mede mogelijk gemaakt door
Dorpscollege Pesse, VVOP, De Wenning en De Pioniers

Het is mij vaker bewezen dat sommige dingen verrassend kunnen lopen…!
Zo ook nu weer een nieuwe wending… waar ik persoonlijk mega enthousiast van wordt..!

Vanaf 6 januari 2017, Stijl Strijker versie 2.0..!!

Na een jaar al veel mensen blij te hebben mogen maken met verschillend bloemwerk is het tijd voor de volgende stap. Vandaar dat we de aankomende periode vol gas gaan om in het nieuwe jaar te starten met een eigen bloemenwinkel..! Dus vanaf dan niet alleen meer bloemwerk in opdracht, maar 5 dagen in de week geopend!

In het nieuwe jaar verwelkom ik u graag aan
in onze nieuwe winkel aan de Dorpsstraat 33 te Pesse.

Stichting Muziek 2000 Pesse is Hoogevener van het Jaar 


© Boom uitgevers Nieuwsmedia / Nicole Donkervoort

Hoogeveen - Stichting Muziek 2000 Pesse is Hoogevener van het Jaar. Dat is bekend geworden tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Hoogeveen.

Stichting Muziek 2000 Pesse volgt fotograaf Kim Stellingwerf op.

Fans uit binnen- en buitenland trekken naar Pesse

Stichting Pop Pesse is organisator van onder andere het Muziekweekend in Pesse, dat elk jaar in mei wordt gehouden. Tal van (inter)nationale topartiesten treden dan op in de feesttent. Vorig jaar trok Status Quo fans uit binnen- en buitenland naar Pesse. Dit jaar treden onder andere Anouk, Waylon, Kensington en Golden Earring op.

Jury let op verbindend vermogen

De jury lette deze keer vooral op het bindend vermogen van de kandidaten. 'De Hoogevener van het Jaar brengt mensen uit alle lagen van de bevolking in een goede sfeer bij elkaar, zorgen daarmee voor verbinding. En dat lukt al vele jaren, in 2016 voor de 15e keer', aldus de jury.

'Het is gelukt in Pesse'

'Velen van ons kunnen zich de dorpsfeesten met – meestal – Normaal in de tent nog goed herinneren. Eén keer per jaar vaste prik, maar nu Bennie Jolink ermee is gestopt, is de grote uitdaging van de organisatoren de feesten aantrekkelijk te houden. En dat gaat in één van de dorpen van de gemeente Hoogeveen heel erg goed. Twee avonden op rij, zesduizend bezoekers per avond. En die komen echt niet alleen uit Pesse. Een evenement dat in de lift zit, goed is voor de regionale economie en verbindt. Kortom: laat zien waar een klein dorp groot in kan zijn.

GigaGFestival zorgt voor verbinding

De avond voordat het feest begint stellen de organisatoren hun tent beschikbaar voor het GigaGFestival, waar bekende Nederlandse artiesten komen optreden voor jongeren met een beperking. Ook dát is verbinding. Nog even en Hoogeveen heeft een eigen Zwarte Cross, compleet met camping, want die was er afgelopen jaar voor het eerst, én grote namen. Het lukte Status Quo hier naartoe te halen. En voor volgend jaar ziet de line up er ook weer indrukwekkend uit: alsnog Kensington, Anouk en oude rockers zijn er ook weer: in de vorm van de Golden Earring.'


VOORVERKOOPAVOND MET LIVE OP HET PODIUM DE HAAGSE BAND SASS WHO! KLIK HIER VOOR EEN FILMPJE (YOUTUBE!) 


Posthoorn Pesse verwelkomt 100e leerling!
Hoe mooi kan je dag starten als je als 100e leerling
op een school welkom wordt geheten. 

Dit overkwam Femke Bloemberg dinsdagochtend om 10.15 u. Op het schoolplein verzamelden zich alle leerlingen van Obs De Posthoorn in Pesse om Femke een heel warm welkom te geven. Na de zomervakantie van 2016 zijn er 11 leerlingen vertrokken naar het Voortgezet Onderwijs maar op 18 december heeft de Posthoorn toch weer 100 leerlingen ingeschreven, daar kan De Posthoorn in Pesse maar wat trots op zijn!  © 2015 Pesse.com