| OVER PESSE.COM    | BEGIN   | CONTACT   
 
Nieuws

 Nieuwsarchief?Klik hier 

September


Tweede Kneutertocht
In de dorpen Fluitenberg, Stuifzand, Pesse en Tiendeveen wordt 
op 27 september de tweede editie van de Kneutertocht. De route van
 38 kilometer voert de fietsers langs mooie natuur, cultuur, 
historische monumenten, plaatselijke ondernemers en kunstenaars
 in en rondom de vier deelnemende dorpen. 

Eerder dit jaar presenteerden de dorpen op 5 mei in 
Assen het gezamenlijke project aan premier Mark Rutte. Hij was 
in Assen om het startsein te geven voor het bevrijdingsfestival. De Kneutertocht 
is het eerste Smederijproject waarin vier Smederijen met elkaar samenwerken. 

Pesser Bazar
Op zaterdag 13 september 2013 organiseert de Pioniers in en 
om de speeltuin in Warreveen een: Pesser Bazar. De opzet is dat bewoners
van Fluitenberg, Stuifzand en Pesse hier een gelegenheid krijgen
om hun waren te koop aan te bieden. Ook als u voor uw vereniging
de kas wil spekken met een bedachte actie, kunt u deelnemen. 
Op de rommelmarkt of op de fair... alle waren kunt u aan de man 
brengen dus heeft u, al dan niet eigengemaakt, lekkernijen,
artikelen of knutsels zorg dat u er bij bent op 13 september 
van 10.00 tot 16.00 uur.( opzetten vanaf 9.00uur) 

De Pioniers zorgt voor brede pr in de media dus aan bezoekers 
wordt hard gewerkt. Stand plekken zijn gratis mits u een kraampje wil
huren, dit kan tegen kostprijs. 

Iedereen is van harte uitgenodigd om te komen verkopen en kopen.
Opgave is niet verplicht, wel gewenst. Als u een kraam wilt huren is 
opgave wel vereist. Voor meer info kunt u contact opnemen met: 
Jolanda Lindenhols 0528- 241850 of Tamara Broeksmit 06-25270873 
Mailen met de_pioniers@hotmail.com kan ook.
Allen tot dan..!!!!


Foto's TrekkerToertochT: klik hier

Met dank aan Henk Sieders;nog meer foto's!

Filmpjes TrekkerToertochT: hier te vinden!

Ook op RTV Drenthe: klik hier!

FACEBOOK:

Met dank aan Gerbren den Uijl: drone-filmpje!

Nog meer foto's later deze week via Landbouwpowers! Klik hier!

En nog meer:klik hier! En hier... en hier!

Inschrijven niet meer mogelijk (TTT = vol!)


 

Augustus

Gerie de Boer en Rik de Weerd zijn onlangs getrouwd. 

Voor het bruidspaar waren speciaal voor deze feestelijk gelegenheid poppen gemaakt.
De poppen stonden aan de Kerkweg in Pesse. De regenboog maakte het plaatje compleet.


Dronken rijden na Normaal in Pesse: rijbewijs kwijt / DVHN
PESSE - Een Normaal-fan uit Dokkum is door de politierechter veroordeeld tot 40 uur werkstraf en een rijontzegging van acht maanden voor rijden onder invloed in Pesse. De 43-jarige man verscheen in een shirt van Normaal voor de politierechter in Assen. Op 25 mei rond een uur 's nachts werd de Fries met drank op achter het stuur betrapt bij een alcoholcontrole na afloop van het jaarlijkse concert van de Achterhoekse band in de feesttent in Pesse. De inwoner van Dokkum had bijna vier keer meer drank op dan is toegestaan en kon gelijk zijn rijbewijs inleveren. ,,We gaan elk jaar naar het concert van Normaal in Pesse”, verklaarde hij. ,,Vaak blijven we slapen, ergens op een camping of gewoon in de auto. Deze keer besloot ik naar huis te rijden. Waarom weet ik echt niet meer. Hoeveel bier ik op had? Veel te veel om auto te rijden. Ik had nooit in de auto moeten stappen. Het was een domme actie. Ik heb er ontzettende spijt van.”


Mooie ontwikkelingen op OBS de Posthoorn in Pesse!

Obs de Posthoorn in Pesse is dit schooljaar gestart met een pilot van “ Snappet “. Bij deze pilot worden de papieren werkboeken verruild door tablets. De school is de pilot gestart met de leerlingen van groep 5. Elk kind heeft een eigen tablet en al het rekenwerk wordt daar nu op verwerkt. De leerkracht heeft direct inzicht en overzicht in de leervoortgang van de klas en de individuele leerling. Door verhoogde concentratie en motivatie, de directe feedback en de differentiatie worden de leerresultaten verbeterd. De kinderen en de leerkrachten zijn super enthousiast!

Een dringend verzoek aan de jongeren die het schoolplein van de Posthoorn gebruiken als hangplek:

We verzoeken jullie met klem om de rotzooi na jullie bezoek op te ruimen!
Elke maandagochtend moet het team voor aanvang van school de boel opruimen en in de vakantie
is het helemaal een puinhoop. We gunnen jullie best een plek om samen te komen maar 
neem je rotzooi mee! Als dit verzoek niet helpt zijn we genoodzaakt om een pleinverbod voor jongeren 
boven de 12 jaar te overwegen.

Team o.b.s. de Posthoorn
JuliPESSER FEEST - Stichting Pop Pesse
Dit jaar viert Stichting Pop Pesse haar zilveren jubileum en we gaan dus extra uitpakken. Als je wilt weten wat er allemaal staat te gebeuren, moet het gewoon komen beleven op 14 t/m 17 augustus, maar we kunnen al wel een klein tipje van de sluier oplichten. 

Het programmaboekje wordt een jubileumuitgave met verhalen en foto's uit de oude doos. Deze zijn aangeleverd door verschillende Pessenaren en door ons verzameld en samengesteld. De straatversiering maakt na een jaartje pauze z'n comeback. Hierbij willen we de straten die meedoen  vragen om, naast het versieren van de straat, ook een jubileumboog te maken.

Iedereen die ooit een keer heeft meegedaan aan de playbackshow, zal vast met een “big smile” terug denken aan zijn of haar optreden destijds. Deze mensen willen we kans geven hun act nog een keer op te voeren op de playbackshow
 “Old Stars Edition”. En voor de rest, wacht het programmaboekje af en 
tot ziens op het Pesserfeest!Oproep aan alle bewoners van Pesse!

Donderdag 3 juli aanstaande behandelt de gemeenteraad in Hoogeveen de Voorjaarsnota. Daarin staat het voornemen van het College om de reconstructie van de Dorpsstraat in de ijskast te zetten.

PLANNEN AL KLAAR
De plannen voor het uitvoeren van de reconstructie zijn al helemaal klaar. Er hoeft nog maar 1 stap te worden zet om de reconstructie uit te voeren, en dat is de aanbesteding. Als deze procedure is doorlopen zal nog in 2014 worden begonnen om het werk uit te voeren. Van belang is om nog dit jaar te starten, anders zou een aanvullende subsidie voor deze werkzaamheden niet kunnen worden gebruikt.

PLAN VAN TAFEL
De voornoemde laatste stap dreigt het College nu niet te zetten, omdat onzeker zou zijn hoeveel geld er nog van het Rijk gaat komen. Het Overlegorgaan Pesse (OOP) is al meerdere jaren(!) in overleg met de gemeente geweest over de levensgevaarlijke situatie in de Dorpsstraat. Met name kinderen en ouderen - te voet of op de fiets - lopen vanwege de smalle weg, de grote voertuigen (tractors en vrachtwagens), de smalle en slecht onderhouden voetpaden langs de weg, groot gevaar! 

AANZWELLEND PROTEST
Het voornemen om nu de reconstructie op het allerlaatste moment voor 2014 af te blazen is in Pesse zeer slecht gevallen. Het wordt tijd dat aan deze gevaarlijke situatie zo snel mogelijk een einde wordt gemaakt. Alle aan de OOP verbonden organisaties, clubs en verenigingen hebben met grote verbazing kennis genomen van de gevaarlijke plannen van het College. 

ONBEGRIP
Men vindt het ronduit onbegrijpelijk waarom de gevaarlijke situatie nog langer zou moeten blijven bestaan. Uit wel ingelichte kringen is vernomen dat het slechts een kwestie van tijd is voordat er daadwerkelijk dodelijke ongevallen of ongevallen met letsel gebeuren in de drukke Dorpsstraat. Het zal toch niet gebeuren dat hier het bekende spreekwoord “Als het kalf verdronken is, dempt men de put” in Pesse opgaat? 

CONTRAST MET VERKIEZINGSBELOFTEN
Veel politieke partijen hebben in het verleden aandacht gehad voor de gevaarlijke situatie in de Dorpsstraat in Pesse. Uiteraard werd toen ook al onderkend en erkend dat de huidige, onveilige situatie niet lang meer zou mogen blijven bestaan. Plannen werden gemaakt en besproken met ambtenaren, wethouders(s) en de vertegenwoordigers van alle organisaties, clubs en verenigingen in Pesse via het OOP. Dat nu, in het zicht van de finish, wordt aangegeven even te moeten wachten staat in schril contrast met de belofte uit de politiek om de problemen in Pesse zo snel mogelijk op te lossen. 

OPROEP
Als inwoners, organisaties, clubs en verenigingen van Pesse kunnen en mogen wij dit niet laten gebeuren. Via het OOP is dan ook het verzoek gekomen om het College te laten weten (vanuit Pesse en zijn inwoners!) dat het voorgenomen besluit niet moet worden uitgevoerd en dat nog dit jaar moet worden begonnen met de klaarliggende plannen voor de Dorpsstraat in Pesse. Het OOP vraagt u als bewoners om (ook) naar de raadsvergadering te komen en duidelijk te maken dat het zo niet langer kan. Van belang is dat duidelijk wordt dat in Pesse, door het College, niet langer met mensenlevens kan worden gespeeld en dat de Dorpsstraat in Pesse niet langer onveilig blijft dan strikt noodzakelijk is.

De raadsvergadering waarin gepland is om het besluit te nemen staat op de agenda voor donderdag 3 juli 2014. Komt allen en laat zien dat het zo niet langer kan!

Juni


 GOED GESLAAGDE CTC-DAY IN PESSE!

CTC Dag 2014 from Pesse on Vimeo.Afgelopen zaterdag, 28 juni 2014, was om 10.00u op het Pioniersveld in Pesse de start van de CtC Day! CtC wat staat voor Creatief, Technisch en Cultureel is in het leven geroepen voor de jeugd vanaf groep 7 t/m 16 jaar. 

September 2013 zaten de initiatiefnemers, Roelina Waninge, Mirjan Strijker en Mirjam Takens bij een bijeenkomst van de Korte Klap, Dorpssmederijen. Op deze avond is dit initiatief geboren. Een leuk en gewild initiatief bleek, want maar liefs 43 kinderen hadden zich opgegeven! 

Om 10.00u werden de kinderen zaterdagochtend, welkom geheten, nadat ze zich hadden ingeschreven en naamplaatjes hadden opgekregen. De diverse onderdelen waren, culinair, creatief, houtbewerking, graffiti, lassen/metaalbewerking en dans/zang/theater.

De onderdelen culinair, creatief, houtbewerking en graffiti werden op het Pioniersveld gehouden. De professionele graffitispuiter, Marco Jassies, heeft de kinderen de beginselen van het graffiti op voortreffelijke manier bijgebracht!

Het lassen en de metaalbewerking vond plaats in de werkplaats bij Smit Pesse Constructie & Montage. Dennis Smit heeft, samen met enkele van zijn werknemers, op zeer professionele en uiterst veilige en rustige manier samen met de kinderen 2 vlotten in elkaar gelast die later werden gebruikt voor onder meer de opnames van de Lipdub. 

Een echte breakdancer, Demi Tanalepy, danser was er om de kinderen, die voor dans/theater/zang gekozen hadden, klaar te stomen voor een fantastische dans die weer terugkwam in de Libdub.

De groep culinair heeft ervoor gezorgd dat er 2 heerlijke maaltijden verzorgd waren voor alle deelnemers en de vrijwilligers! Op eigengemaakte bbq en kookketels werden de maaltijden oa bereid.

De hout en –creatieve groep hebben fantastische creaties voorbij zien komen, allemaal bedacht door de deelnemers en onder begeleiding van professionele timmermannen zijn de houtcreaties in elkaar gezet!

Voor alle onderdelen waren enthousiaste vrijwilligers gevraagd en zij hebben de kinderen super begeleid. De samenwerking met De Wenning, multifunctioneel centrum in Pesse, grenzend aan het Pioniersveld, was ook wederom prima!

Aan het einde van de dag was er een presentatie de gasterijzaal van De Wenning. De creatieve ontwerpen werden ten toongesteld en de lipdub (met dank aan Edwin van den Akker!) werd getoond waarbij de aanwezigen een goed beeld kregen van de CtC Day. Alle creaties mochten vanzelfsprekend mee naar huis worden genomen. 

De organisatoren, Roelina Waninge, Mirjan Strijker en Mirjam Takens kunnen terugkijken op een goed geslaagd evenement waarbij de deelnemers hun creatieve kennis weer verfrist hebben!

Meer informatie en foto's zie Facebook; klik hier!

Alle foto's?  Klik hier!

 http://youtu.be/OAObNol6PCQ  //////   http://vimeo.com/99634906  
MET DANK AAN EDWIN VAN DEN AKKER VAN 1816 MEDIA


Gezocht: 
Postbezorger voor PostNL voor enkele uren per week 
voor de
postbezorging in Pesse. 

 

U kunt contact opnemen met 

John van der Weiden
Teamleider bezorgen Hoogeveen 7901-7939
Area Noordoost
T +31 (0)6 13 85 58 26
john.van.der.weiden@postnl.nl


Zwemmen in Ruinen
Zoals wellicht bekend is heeft gemeente De Wolden het zwembad in
Ruinen overgedragen aan de Stichting Zwembad Ruinen.

Wij hebben begrepen dat er veel zwembadliefhebbers zijn in Pesse en
dat zij graag een abonnement willen bestellen. Dit kan via de website van 
het zwembad! Klik naar www.zwembadruinen.nl.
(namens Bestuur Zwembad Ruinen)

Pannenkoeken eten voor een lagere school in Zambia. 

Elk jaar gaat er een grote groep jongeren uit regio Hoogeveen naar een land in Afrika om daar goed werk te verrichten. Dit jaar komt een groot deel van deze jongeren uit Pesse. Daarom heeft Pannenkoekenhuis Het Erfgoed in Pesse bedacht dat op dinsdag 17 juni iedereen uitgenodigd wordt een pannenkoek te komen eten waarbij je zelf de prijs mag bepalen. Dit geld schenk het Erfgoed aan de organisatie World Servants die deze reis organiseert. Van het geld worden de bouwmaterialen gekocht die gebruikt worden voor de bouw van een school en een woning voor de meester in Zambia.

Eigenaar Darwin Barkhuyzen heeft zelf veel landen in de wereld mogen zien en op veel plaatsen gewerkt: "Het is goed dat jongeren verder kijken dan in onze veilige westerse wereld en ervaringen opdoen. Wordt hier geklaagd over het naar school gaan en studeren, als ze eenmaal gezien hebben dat zoveel kinderen in de wereld helemaal niet naar school kunnen, dan zullen ze zich nog wel eens bedenken dat naar school gaan een voorrecht is en dat het leven in Nederland toch wel heel goed is. Daarom ondersteun ik dit initiatief door het geld voor de pannenkoeken te schenken aan World Servants. 

De gasten mogen kiezen uit 7 verschillende pannenkoeken en ze bepalen zelf de waarde van de pannenkoek. Het eten wordt direct in "de pot" gedoneerd. Ook het personeel werkt die avond gratis. Enkele jongeren van World Servants helpen mee. 

Met name de jongeren uit Pesse (Dennis Kats, Rick Stoel, Leon Orsel, Annemarie Koopman, Tom Vos) stellen het zeer op prijs wanneer ze deze avond veel gasten mogen begroeten en dat iedereen een heerlijke pannenkoek eet. Een ieder kan zich aanmelden via actieworldservantshoogeveen@gmail.com  waarbij men kan aangeven hoe laat men wil eten (18.00 / 18.30 / 19.00 / 19.30 uur).