Pesse.com

Bijgewerkt op donderdag 19 januari 2017   


 
 

 NIEUWS 2017

Nieuws uit 2016: klik hier
Nieuws uit 2015: klik hier


IJsvereniging de Hoekskamp
Dag ijsliefhebbers,

Het heeft afgelopen nacht flink gevroren met -8. IJsdikte op dit moment is 4 cm. Dat betekent dat er bijna 3 cm moet aangroeien aankomende 24 uur, maar dit is mogelijk !!
1 cm ijsaangroei per 6 uur bij -5

Morgenvroeg sturen we de nieuwe ijsdikte om 10.00.

Duimen��

Groetjes

Jeroen 
Rene
Kor 
JaapKerstmaaltijd in De Wenning, mede mogelijk gemaakt door
Dorpscollege Pesse, VVOP, De Wenning en De Pioniers

Het is mij vaker bewezen dat sommige dingen verrassend kunnen lopen…!
Zo ook nu weer een nieuwe wending… waar ik persoonlijk mega enthousiast van wordt..!

Vanaf 6 januari 2017, Stijl Strijker versie 2.0..!!

Na een jaar al veel mensen blij te hebben mogen maken met verschillend bloemwerk is het tijd voor de volgende stap. Vandaar dat we de aankomende periode vol gas gaan om in het nieuwe jaar te starten met een eigen bloemenwinkel..! Dus vanaf dan niet alleen meer bloemwerk in opdracht, maar 5 dagen in de week geopend!

In het nieuwe jaar verwelkom ik u graag aan
in onze nieuwe winkel aan de Dorpsstraat 33 te Pesse.

Stichting Muziek 2000 Pesse is Hoogevener van het Jaar 


© Boom uitgevers Nieuwsmedia / Nicole Donkervoort

Hoogeveen - Stichting Muziek 2000 Pesse is Hoogevener van het Jaar. Dat is bekend geworden tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Hoogeveen.

Stichting Muziek 2000 Pesse volgt fotograaf Kim Stellingwerf op.

Fans uit binnen- en buitenland trekken naar Pesse

Stichting Pop Pesse is organisator van onder andere het Muziekweekend in Pesse, dat elk jaar in mei wordt gehouden. Tal van (inter)nationale topartiesten treden dan op in de feesttent. Vorig jaar trok Status Quo fans uit binnen- en buitenland naar Pesse. Dit jaar treden onder andere Anouk, Waylon, Kensington en Golden Earring op.

Jury let op verbindend vermogen

De jury lette deze keer vooral op het bindend vermogen van de kandidaten. 'De Hoogevener van het Jaar brengt mensen uit alle lagen van de bevolking in een goede sfeer bij elkaar, zorgen daarmee voor verbinding. En dat lukt al vele jaren, in 2016 voor de 15e keer', aldus de jury.

'Het is gelukt in Pesse'

'Velen van ons kunnen zich de dorpsfeesten met – meestal – Normaal in de tent nog goed herinneren. Eén keer per jaar vaste prik, maar nu Bennie Jolink ermee is gestopt, is de grote uitdaging van de organisatoren de feesten aantrekkelijk te houden. En dat gaat in één van de dorpen van de gemeente Hoogeveen heel erg goed. Twee avonden op rij, zesduizend bezoekers per avond. En die komen echt niet alleen uit Pesse. Een evenement dat in de lift zit, goed is voor de regionale economie en verbindt. Kortom: laat zien waar een klein dorp groot in kan zijn.

GigaGFestival zorgt voor verbinding

De avond voordat het feest begint stellen de organisatoren hun tent beschikbaar voor het GigaGFestival, waar bekende Nederlandse artiesten komen optreden voor jongeren met een beperking. Ook dát is verbinding. Nog even en Hoogeveen heeft een eigen Zwarte Cross, compleet met camping, want die was er afgelopen jaar voor het eerst, én grote namen. Het lukte Status Quo hier naartoe te halen. En voor volgend jaar ziet de line up er ook weer indrukwekkend uit: alsnog Kensington, Anouk en oude rockers zijn er ook weer: in de vorm van de Golden Earring.'


VOORVERKOOPAVOND MET LIVE OP HET PODIUM DE HAAGSE BAND SASS WHO! KLIK HIER VOOR EEN FILMPJE (YOUTUBE!) 


Posthoorn Pesse verwelkomt 100e leerling!
Hoe mooi kan je dag starten als je als 100e leerling
op een school welkom wordt geheten. 

Dit overkwam Femke Bloemberg dinsdagochtend om 10.15 u. Op het schoolplein verzamelden zich alle leerlingen van Obs De Posthoorn in Pesse om Femke een heel warm welkom te geven. Na de zomervakantie van 2016 zijn er 11 leerlingen vertrokken naar het Voortgezet Onderwijs maar op 18 december heeft de Posthoorn toch weer 100 leerlingen ingeschreven, daar kan De Posthoorn in Pesse maar wat trots op zijn!  © 2015 Pesse.com